Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Homo Economicus in Turcia

Diverse
Tools
Typography

In perioada 31 martie-5 aprilie 2014 o delegatie a Colegiului Tehnic "Victor Ungureanu" din Campia Turzii a participat la cea de-a VII-a reuniune a proiectului Comenius "Homo Economicus" in Orhangazi (Bursa), Turcia. Din delegatie au facut parte d-na director Paula-Ioana Bozdog si prof. Monica Trif impreuna cu elevii Cesauan Beniamin XII L1 si Plesa Felician XI L2.

Pentru aceasta reuniune elevii au trebuit sa realizeze interviuri cu angajatori, fosti elevi si actuali elevi despre locurile de munca disponibile, cerintele angajatorilor din ziua de azi, competentele dobandite de elevi in scoala, eficienta sistemului de invatamant romanesc si planurile de viitor ale tinerilor. De asemenea, elevii au realizat inregistrari video cu parerile catorva participanti la mobilitatile Comenius "Homo Economicus" de pana acum. Acestia au mentionat impactul deosebit pe care l-a avut proiectul Comenius asupra lor, lucrurile pe care le-au invatat, culturile pe care le-au cunoscut si noile prietenii pe care le-au legat.
Pe parcursul saptamanii petrecute in Turcia, elevii si profesorii au participat la activitati organizate in scoala si in afara scolii. In scoala, acestia au participat la ateliere de arta turceasca si competitii sportive. In afara scolii, delegatiile celor 7 tari au vizitat orasul Iznik (sau Nicea, celebru prin obiectele de ceramica), orasul Bursa (prima capitala a Imperiului Otoman) cu o celebra moschee si bazarul. Au mai vizitat parcul Miniaturk si Muzeul Toplak in Istanbul si au facut o croaziera pe Bosfor.
Astfel, inca o saptamana deosebita petrecuta in cadrul proiectului Comenius "Homo Economicus", o saptamana in care elevii si profesorii participanti au cunoscut o alta cultura, au vizitat locuri impresionante si au legat noi prietenii!

Prof. Monica Trif

homoEcTurcia2

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS