Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ziua Copilului surprinsa in desene cu creta colorata, la HCC Turda

Diverse
Tools
Typography

La Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda, activitatea dedicată Zilei Internaţionale a Copilului s-a desfăşurat vineri, 30 mai, înainte de pauza mare.

Iniţial, programul fusese stabilit pentru o activitate în curtea şcolii - desene pe asfalt - însă condiţiile meteo au fost cele din cauza cărora activitatea s-a mutat în interiorul clădirii şcolii.
Astfel, desenele pe asfalt s-au transformat în desene pe tablă, iar munca elevilor a fost vizionată şi apreciată de cei care urmau să şi răsplătească eforturile celor mici.
Asociaţia Română Focul Viu şi societatea Unilever au fost cei doi actanţi principali implicaţi în a aduce bucurie elevilor de la Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda. Mai exact, dacă "Focul Viu" a sponsorizat activitatea cu un număr de 590 de reviste - câte una pentru fiecare elev al şcolii - a câte 5,5 lei buncata, reviste împărţite pe două categorii - pentru ciclul primar şi pentru ciclul gimnazial - Unilever a sponsorizat activitatea de la HCC Turda cu 10 cutii a câte 60 de îngheţate.
Aşa se face că toţi elevii din şcoală au primit, cu ocazia zilri Internaţionale a Copilului, câte o revistă şi o îngheţată.
Cei care au vizitat sălile în care elevii s-au străduit să deseneze pe tablă cu cretă colorată cât mai frumos pentru a se încadra în tema "Ziua Internaţională a Copilului" au fost directorul Corina Achim şi directorul adjunct Ionaş Miclăuş.
Înainte de a le oferi revistele şi îngheţatele, cei doi le-au cerut copiilor să explice, în cuvintele lor, ce au dorit să transmită prin desenele pe care le-au făcut. Însă răsplata a venit oricum. Ba chiar micuţii din ciclul primar s-au bucurat şi de diplome oferite tot de conducerea unităţii pentru cele mai frumoase desene.
Pregătirile pentru activitate au constat, din punctul de vedere al Corinei Achim, şi oferirea câtorva informaţii celor mici în legătură cu Ziua Internaţională a Copilului, ce este aceasta, când s-a sărbătorit prima dată sau în ce ţări se sărbătoreşte şi când, astfel încât copiii să afle că, de exemplu, consulul Chinei din San Francisco a organizat Festivalul Bărcii Dragonului pentru copiii orfani - o sărbătoare veche ce marchează începutul verii în China - eveniment care s-a bucurat de un mare ecou astfel că multe ţări au adoptat data de 1 iunie ca Ziua Internaţională a Copilului. Cu toate acestea, Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în doar 30 de state printre care şi Bulgaria, Polonia sau România. În alte state, însă Ziua internaţională a Copilului se sărbătoreşte în alte perioade ale anului. Ca de exemplu, în Argentina se sărbătoreşte în a doua duminică din luna august, în Australia se sărbătoreşte în prima duminică din luna iulie, în Brazilia se sărbătoreşte în data de 12 octombrie, în Cuba se sărbătoreşte în a treia duminică din luna iulie, în India se sărbătoreşte în data de 14 noiembrie, în Japonia se sărbătoreşte în data de 5 mai, în Mexic se sărbătoreşte în data de 30 aprilie, în Turcia se sărbătoreşte în data tic 23 aprilie sau în Ungaria se sărbătoreşe în ultima duminică a lunii mai.
Revenind, însă, la bucuria micuţilor de la Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda, puteţi participa la bucuria lor - cu atât mai mult cu cât inclusiv Corina Achim spunea că "" - cu un (pur şi) simplu CLICK AICI în spiritul fericirii de a fi copil.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS