Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Vezi castigatorii celei de-a XII-a editii a festivalului de teatru pentru elevi "Alter ego"

Diverse
Tools
Typography

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 31 mai 2014, la Turda a avut loc faza finală a celei de-a XII-a ediţii a festivalului naţional de teatru pentru elevi "Alter ego".

Devenit în timp festival naţional, "Alter ego" şi-a consumat faza finală la sala Bethlen Gabor din Piaţa Basarabiei sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj organizat - ca de obicei - de Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" din Turda care, la această ediţie, a beneficiat de parteneriatul unor instituţii precum Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan", Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" Turda şi Teatrul Municipal Turda, parteneri media ai eveimentului fiind Turda TV, Ziarul 21, Agora Media, Arieş TV, Revista B612 şi Revista NOI.
La startul celei de-a XII-a ediţii a festivalului au fost înscrise 19 spectacole jucate de 15 trupe din 10 oraşe din 7 judeţe. Două dintre trupeau fost înscrise cu câte trei spectacole: trupa "Vector In Fabula" (a Şcolii Gimnaziale "Teodor Murăşanu" din Turda, judeţul Cluj) cu spectacolele "Nu scoateţi capul pe fereastră", "Miss Feuda" şi "Englezeşte fără profesor" şi trupa "Perişor" (a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Perişoru, judeţul Călăraşi) cu spectacolele "Spaţiul locativ", "Buclucaşa literă F" şi "În gară".
Dintr-o altă perspectivă, oraşele cu mai multe spectacole înscrise în concurs au fost Turda, judeţul Cluj (cu cinci spectacole), Perişoru, judeţul Călăraşi şi Vadu Crişului, judeţul Bihor (cu câte trei spectacole) şi Cluj-Napoca, judeţul Cluj (cu două spectacole), în timp ce cu câte un singur spectacol în concurs au fost Bistriţa (judeţul Bistriţa Năsăud), Finişel (judeţul Cluj), Motru (judeţul Gorj) şi Constanţa şi Năvodari, ambele din judeţul Constanţa.
Tot în ceea ce priveşte reprezentarea dar din punct de vedere al judeţelor reprezentate, judeţul cu cele mai multe spectacole înscrise în concurs a fost Cluj (cu opt spectacole) urmat de Bihor şi Călăraşi (cu câte trei spectacole) şi de Constanţa (cu două spectacole) în timp ce judeţele Bistriţa Năsăud, Gorj şi Iaşi au fost reprezentate cu câte un spectacol înscris în concurs.
Din cele 19 spectacole, doar 8 au ajuns în finală - trei de la ciclul primar şi cinci de la ciclul gimnazial. Mai concret, în ordinea alfabetică a titlurilor spectacolelor, acestea sunt:

- "Bolnavul închipuit" al trupei "Stop-Cadru" a Palatului Copiilor din Cluj-Napoca, judeţul Cluj
- "Contesa de Escarbagnas" al trupei "Scena" de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" din Turda, judeţul Cluj
- "Frumoasa şi bestia" al trupei "Omide" a Clubului Copiilor din Năvodari, judeţul Constanţa
- "Huhurezul" al trupei "Şapte" a Palatului Copiilor din Cluj-Napoca, judeţul Cluj
- "Ivan Turbincă" al trupei "Helios Junior" a Palatului Copiilor din Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud
- "Miss Feuda" al trupei "Vector In Fabula" a Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu" din Turda, judeţul Cluj
- "Nu scoateţi capul pe fereastră" al trupei "Vector In Fabula" a Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu" din Turda, judeţul Cluj
- "Vizita" al trupei "BONG" a Şcolii Gimnaziale „Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda, judeţul Cluj.

Dacă e să facem o trecere în revistă în cifre - la fel ca în cazul spectacolelor înscrise în concurs - vă putem spune că în finală s-au calificat 8 spectacole jucate de 7 trupe din 4 oraşe din 3 judeţe. Mai exact, singura trupă cu două spectacole în finală a fost "Vector In Fabula", restul având doar câte un spectacol.
De asemenea, cel mai reprezentat oraş în finală a fost Turda (cu 4 spectacole) urmat de Cluj-Napoca (cu două spectacole) şi de Bistriţa şi Năvodari cu câte un spectacol fiecare.
Cel mai reperezentat judeţ (din cele trei) în finală a fost Cluj (cu 6 spectacole) în timp ce Bistriţa Năsăud şi Constanţa au fost reprezentate în finală cu câte un spectacol.
Modul de desfăşurare al finalei de la Turda a fost cât se poate de simplu. Prima dată s-au jucat cele trei spectacole ale elevilor din ciclul primar după care au fost premiaţi câştigătorii ciclului primar.
Ulterior s-au jucat cele cinci spectacole ale elevilor din ciclul gimnazial după care, la fel, s-au premiat câştigătorii.
În urma deliberării juriului, situaţia la ciclul primar este următoarea:

Premii pentru interpretare - băieţi:
Premiul I - Şerban Pop - trupa "Stop-Cadru"
Premiul II - Andrei Petric - trupa "Stop-Cadru"
Premiul III - Bogdan Guzu - trupa "Omide"

Premii pentru interpretare - fete:
Premiul I - Teodora Petraş - trupa "Stop-Cadru"
Premiul II - Ana Grigoraş - trupa "Omide"
Premiul III - Ema Călian - trupa "Stop-Cadru"

Menţiuni la secţiunea interpretare:
Iulia Lup - trupa "Stop-Cadru"
Antonia Zaprea - trupa "Stop-Cadru"
Diana Pătraşcu - trupa "Omide"
Roxana Nicoară - trupa "BONG"

Clasament final spectacole:
Premiul I - spectacolul "Bolnavul închipuit" al trupei "Stop-Cadru"
Premiul II - spectacolul "Frumoasa şi bestia" al trupei "Omide"
Premiul III - spectacolul "Vizită" al trupei "BONG"

La o primă privire, trupa "Stop-Cadru" pare să fie cea mai premiată, obţinând şapte distincţii (trei premii I, un premiu II, un premiu III şi două menţiuni), urmată de trupa "Omide" cu 4 distincţii (două premii II, un premiu III şi o menţiune) şi trupa "BONG" cu două distincţii (un premiu III şi o menţiune)

Tot juriul a fost cel care a stabilit clasamentele şi la ciclul gimnazial, unde situaţia este următoarea:

Premii pentru interpretare - băieţi:
Premiul I - Tudor Roşca - trupa "Şapte"
Premiul II - Radu Lupşan - trupa "Helios Junior"
Premiul III - Dragoş Pop - trupa "Vector In Fabula"

Premii pentru interpretare - fete:
Premiul I - Mălina Moalfă - trupa "Şapte"
Premiul II - Daria Mandi - trupa "Şapte"
Premiul III - Lorena Iulia Nemeş - trupa "Scena"

Menţiuni la secţiunea interpretare:
Mihai Ştefănuţ - trupa "Helios Junior"
Adrian Lăcătuş - trupa "Şapte"
Tudor Meşter - trupa "Vector In Fabula"
Darius Goia - trupa "Şapte"
Ruxandra Popescu - trupa "Vector In Fabula"
Teodora Emilia Lup - trupa "Scena"
Lavinia Pâslaru - trupa "Helios Junior"

Clasament final spectacole:
Premiul I - spectacolul "Ivan Turbincă" al trupei "Helios Junior"
Premiul II - spectacolul "Huhurezul" al trupei "Şapte"
Premiul III - spectacolul "Miss Feuda" al trupei "Vector In Fabula"
Menţiune - spectacolul "Nu scoateţi capul pe fereastră" al trupei "Vector In Fabula"
Menţiune - spectacolul "Contesa de Escarbagnas" al trupei "Scena"

La gimnaziu, aşadar, pe locul întâi în funcţie de numărul de distincţii obţinute este trupa "Şapte" cu şase distincţii (două premii I, două premii II şi două menţiuni), după care urmează trupa "Vector In Fabula" cu cinci distincţii (două premii III şi trei menţiuni), trupa "Helios Junior" cu patru distincţii (un premiu I, un premiu II şi două menţiuni) şi trupa "Scena" cu trei distincţii (un premiu III şi două menţiuni).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS