Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Elevii si profesorii Colegiului National "Mihai Viteazul" Turda, o echipa pentru o constructie durabila

Diverse
Tools
Typography

- comunicat -
Şcoala este una dintre instituțiile care încearcă să răspundă nevoilor de dezvoltare ale copilului, adolescentului, tânărului aspirant la statutul de cetățean integrat în societate.

Importanţi parteneri ai şcolii în procesul formativ-educativ sunt părinţii, dar şi comunitatea care, în calitate şi de beneficiar al demersului şcolii, are nevoie de persoane echilibrate, creative, responsabile, entuziaste si eficiente.

Este un adevăr de necontestat faptul că, între toți partenerii implicați în procesul educogen, școala are rolul primordial. Dar relația ,,educator-educat" generează efectele pe care societatea le așteaptă doar dacă funcţionează ca o unitate în care ambele părţi îşi înțeleg îndatoririle în mod egal. Rezultatele învățării sunt, de aceea, interpretabile din perspectiva implicării ambilor parteneri – profesor şi elev, succesul datorându-se unei fericite întâlniri în care privirile fiecăruia sunt îndreptate spre același ideal și calea pe care se înscriu este, pentru ambii, aceeași.

Suntem bucuroși să putem spune că, în Colegiul National ,,Mihai Viteazul", astfel de întâlniri încă se petrec și vom înregistra aici câteva dintre dovezile cuantificabile ale unui fel al nostru, profesori și elevi, de a privi împreună în aceleași direcții: olimpiadele și concursurile școlare judeţene, naționale și concursurile naționale.

Astfel, în primăvara acestui an, am înscris nu mai puţin de 49 de premii și mențiuni la etapele județene și interjudeţene, 4 distincţii naţionale şi una la nivel zonal. Le vom consemna aici, ca parteneriat între cei doi factori responsabili de succes, profesori și elevi.

La olimpiada de matematică, etapa județeană, elevul Alexandru-Gabriel Oprea (clasa a IX-a A) a obținut o mențiune (prof. îndrumător Monica Dan/la grupa de excelenţă prof. Gheorghe Lobonţ).

:

La olimpiada de istorie, etapa județeană, elevul Ionuț Blidar (clasa a XI-a B), pregătit de prof. Lucia Topârceanu, a obținut premiul I, iar în urma desfășurării etapei naționale, a obținut mențiune. Eleva Oana Maria Koti (clasa a X-a A) a obținut premiul al III-lea, iar eleva Patricia Alexandra Bîrla (cl. a XI-a D) a obținut o mențiune (prof. Lucia Topârceanu). Elevii Diana Lăcusteanu si Tara Andreea Hudrea (cl. a VIII-a), Teodora Mircea și Vlad Cristian Popa (cl. a X-a D), Andra Steliana Dragoste și Alexandra Spălnăcan (cl. a XII-a D) au obținut mențiune (îndrumător prof. Marinela Savu).

La olimpiada de informatică, etapa județeană, elevul Claudiu Dănut Miron (clasa a X-a A), sub îndrumarea prof. Florin Miron și prof. Andreea Racolța, elevii Titus Traian Trifon (clasa a XI-a A) și Diana Rad (clasa a XII-a A) au obținut, de asemenea, mențiuni (îndrumători prof. Daniela Pop și Florin Miron).

La olimpiada de tehnologia informației, etapa județeană, secțiunea TIC, elevii Dan Marton Skorka (clasa a IX-a A) şi Iulia Cristina Moldovan (clasa a X-a A) au obținut premiul al II-lea, elevul Andrei Dumitru (clasa a IX-a C) premiul al III-lea, sub îndrumarea prof. Andreea Racolța, iar elevul Beniamin Bia (clasa a XI-a B) a obținut premiul al III-lea, sub îndrumarea prof. Daniela Pop și Florin Miron.

La olimpiada de biologie, etapa județeană, elevele Andreea-Maria Almășan, Andrada-Ramona Duca și Daria Răduțiu (clasa a X-a B), sub îndrumarea prof. Maria Ceclan și elevul Tudor Nemeş (clasa a XI-a B), sub îndrumarea prof. Ligia Mînican, au obținut mențiune.

La olimpiada de fizică, etapa județeană, elevul Alexandru Gabriel Oprea(clasa a IX-a A) a obținut premiul al III-lea (prof.dr. Dumitru Georgescu).

:

La olimpiada de astronomie si astrofizică, etapa județeană, elevul Robert Schlanger (clasa a IX-a B) a obținut premiul al II-lea, iar elevul Alexandru-Gabriel Oprea (clasa a IX-a A) a obţinut premiul al III-lea şi a participat la etapa naţională unde a obţinut menţiune de onoare (ambii sub îndrumarea prof.dr.Dumitru Georgescu).

La olimpiada de limba engleză s-au obținut premii, mențiuni si premii speciale și s-au înregistrat 7 calificări la faza de baraj a olimpiadei naționale, după cum urmează: elevul George Mesaroș (clasa a XII-a B), îndrumător prof. Cristina Moldovan, premiul al II-lea la olimpiada județeană și calificare la barajul pentru olimpiada națională, în urma căruia a obținut premiu special; eleva Uifăleanu Adina (clasa a XI-a A), îndrumător prof. Mioara Boboia, premiul al III-lea și calificare la faza de baraj, în urma căruia a obținut premiu special; elevul Horațiu Potârniche (clasa a XII-a B), îndrumător prof. Cristina Moldovan, a obținut menţiune la etapa județeană și calificare la barajul pentru faza națională, în urma căreia a primit premiu special; elevii Maria Diana Anca si Andrei Bratu (clasa a IX-a A) îndrumaţi de prof. Cristina Moldovan, elevele Cezara Iulia Mureşan (clasa a XI-a A) şi Iulia Maria Bulgarov (clasa a IX-a D) îndrumate de prof. Mioara Boboia, de asemenea s-au calificat la etapa de baraj pentru faza națională, unde au obținut premiu special.

La olimpiada de geografie eleva Gabriela-Andreea Moise (clasa a XI-a D) a obținut mențiune la etapa judeţeană.

:

La olimpiada de logică și argumentare, etapa județeană, elevele Anamaria Moldovan, Ramona Monica Șipoș și Alexandra Spălnăcan (clasa a XII-a D) au obținut mențiune, iar elevele Maria Emilia Șoancă și Andrada Maria Petean (clasa a XII-a D) au obținut mențiune la olimpiada de sociologie, toate sub îndrumarea prof. Viorica Maria Felezeu.

:

La olimpiada de cultură civică, etapa județeana, elevele Noemi Roșu Pataki și Iulia Şandru (clasa a VII-a) au obținut premiul I sub îndrumarea prof. Monica Bia iar, în urma participării la etapa națională, au obținut mențiune.

:

La Olimpiada Națională a Sportului Școlar echipa de volei-fete (clasele a X-a ţi a XI-a), a obținut premiul I la etapa județeană și premiul al III-lea la etapa zonală, iar eleva Bianca-Ioana Faur (clasa a XI-a A) a obținut premiul al III-lea la tenis de masă, sub îndrumarea prof. Ioan Cătinaş.

:

La olimpiada de religie ortodoxă, etapa județeană, elevul Bogdan Ioan Hanc (clasa a XI-a A) a obținut premiul I, iar la etapa națională a obținut o diplomă pentru rezultate deosebite. Totodată, eleva Antonia Veronica Kovacs (clasa a X-a D) a obținut mențiune la etapa județeană, ambii pregătiți de prof. Daniela Bulgarov.

La etapa județeană a Concursului Național de Matematică Aplicată "Adolf Haimovici" eleva Lorena Muscar (clasa a XI-a B), sub îndrumarea prof. Ancuţa Nechita, a obținut premiul al II-lea și va participa la etapa națională, care se va desfășura între 1-3 mai 2015, iar eleva Daria Răduțiu (clasa a X-a B), sub îndrumarea prof. Gheorghe Lobonț, a obținut menţiune.

La Concursul interjudetean de informatică pe echipe "Micul programator" elevii Titus Traian Trifon și Iulia Cezara Mureşan (clasa a XI-a A), pregătiţi de prof. Florin Miron, au obținut premiul al III-lea.

:

La Concursul interjudețean de matematică "Gheorghe Lazăr" elevul Paul Gabriel Cuș (clasa a XI-a A) a obținut o mențiune (prof. îndrumător Anca Nechita/la grupa de excelenţă prof.Gheorghe Lobonţ).

La Concursul Național de Geografie "Terra" elevii Dragoș-Eduard Anton (clasa a VI-a) a obținut premiul al II-lea, iar eleva Beatrice Zeic Crişan (clasa a VII-a) a obținut premiul al III-lea, ambii sub îndrumarea prof. Gabriela Iosof.

Considerăm, fără a minimaliza aportul profesorilor și al părinților, că toţi elevii participanți la aceste concursuri merită, pe deplin, aprecierea noastră, a întregii comunități.

Responsabila Comisiei pentru promovarea imaginii şcolii,
Prof. Cristina MOLDOVAN

DIRECTOR,
Prof. Gheorghe LOBONŢ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS