Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Premiantii de la "Pavel Dan" si-au primit distinctiile in sala "Mircea Mihasan" de la Palatul Cultural "Ionel Floasiu"

Diverse
Tools
Typography

Desfăşurată vineri, 19 iunie, de la orele 11.30 în sala de spectacole "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu", festivitatea de încheiere a anului şcolar 2014-2015 la liceul Teoretic "Pavel Dan" s-a bucurat de o prezenţă masivă atât a elevilor, cât şi apărinţilor acestora, alături de ei fiind şi invitaţii speciali la eveniment.

Cu un prezidiu din care făceau parte director Angela Marian, director adjunct Cristina Popa, viceprimar Avram Gal, consilier local Gheorghe Rece, părintele Aurelian Cherecheş, Isac Ionel sau reprezentantul părinţilor în CA al şcolii, directorul Angela Marian a adresat salutul de început, după care i-a dat cuvântul părintelui Cherecheş.

Vorbind elevilor şi absolvenţilor despre emoţiile inerente la finalizarea unui ciclu de învăţământ, părintele Aurelian Cherecheş i-a îndemnat pe elevi să nu piardă timpul preţios pe care îl au, să le mulţumească părinţilor care le suportă capriciile doar în dorinţa lor de a-şi vedea copiii învăţând, dar şi dascălilor care au fost alături de ei.

După un moment religios, părintele Cherecheş a dorit să premieze cu câte 50 de lei din partea Bisericii Ortodoxe nr. 2 Câmpia Turzii pe elevii care au avut rezultate remarcabile la diversele faze ale concursurilor de religie.

"Ca de obicei primăria a fost alături de noi şi îi mulţumim că şi astăzi ne-a oferit găzduire la Palatul Cultural «Ionel Floaşiu» în sala de spectacole pentru festivitatea noastră", spunea director Angela Marian, invitând-ul totodată pe viceprimarul Avram Gal să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi.

Cu un discurs mai spilcuit doar pentru că era citit de pe o foaie pe care fusese scris de dinainte, viceprimarul Avram Gal s-a adresat elevilor: "Se încheie azi o nouă etapă în viaţa voastră de şcolari sau liceeni. Această etapă a însemnat o nouă acumulare de experienţe, de emoţii şi împliniri. I-aţi avut alături pe doamnele şi domnii profesori care v-au condus paşii de-a lungul drumului pe care cu înţelepciune îl numim educaţia. Poate că unii dintre voi s-au mai împiedicat, dar dânşii au fost acolo lângă voi să vă ridice şi să vă îndrume pentru a reuşi să mergeţi hotărâţi şi fermi până la capăt".

Din nou la microfon, Angela Marian a simţit nevoia să aducă noi mulţumiri părinţilor, comunităţii, diverselor asociaţii, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi chiar elevilor "pentru strădania cu care au participat la activităţile şcolare, olimpiade şi concursuri şcolare", asta cu atât mai mult cu cât "primăria şi şcoala s-au străduit să ofere condiţii cât mai bune pentru actul educaţional", cu această ocazie directorul de la "Pavel Dan" amintind şi de reabilitarea localului de pe strada Gheorghe Lazăr (cartier Şarât) care înseamnă, la final, una din cele mai moderne clădiri pentru o instituţie de învăţământ din Câmpia Turzii.

Şi pentru că finalul de an înseamnă şi festivitate de premiere, cadrele didactice care au avut elevi participanţi la olimpiade şcolare în anul şcolar 2014-2015 au trecut la premierea acestora, evidenţiaţi fiind, astfel, cei care au avut rezultate notabile la olimpiade precum limba română, limba franceză, limba engleză, biologie, geografie, educaţia tehnologică sau religie.

Un moment distinct a fost cel în care director Angela Marian a amintit de implicarea - pe parcursul săptămânii "Şcoala Altfel" - a unui număr de aproximativ 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a într-un proiect care însemna participarea lor la viaţa comunităţii locale, proiect intitulat "Agenda Locală 2015 a Primăriei şi Consiliului local Câmpia Turzii".

Pentru că una dintre sarcinile pe care le aveau participanţii în proiect era să găsească un nume pentru parcul mare din Câmpia Turzii şi deoarece 40 dintre elevi "au venit cu o opţiune comună pentru alegerea numelui parcului din municipiul Câmpia Turzii: Parcul Tineretului" a fost nevoie de o tragere la sorţi pentru desemnarea câştigătorului tabletei puse la bătaie în acest sens de către administraţia locală de la Câmpia Turzii.

Sarcina de a extrage numele câştigător din urnă i-a revenit viceprimarului Avram Gal, a cărui mână a fost norocoasă pentru Alina Simona Pogăcean - elevă în clasa a X-a C la Liceul Teoretic "Pavel Dan" - cea care a devenit, aşadar, câştigătoarea tabletei înmânate în cadru festiv de viceprimarul municipiului.

Pentru că s-a optat, deci, pentru un nume pe care să îl poarte parcul mare al municipiului, Avram Gal a precizat că "executivul va înainta Consiliului Local propunerea ca parcul mare din municipiu să se numească Parcul Tineretului", forul deliberativ local al municipiului urmând să adopte o hotărâre în acest sens.

Un alt proiect de amploare în care au fost implicaţi elevi şi cadre didactice de la "Pavel Dan" a fost "Educaţia - paşaport pentru succes", proiect care s-a axat pe coordonate precum a învăţa să ştii, a învăţa să faci, a învăţa să trăieşti împreună cu alţii, a învăţa să fii şi în care au fost implicate licee din şapte judeţe.

Mai mult despre proiect a vorbit director adjunct Cristina Popa, cadrele didactice implicate în proiect premiind elevii care au avut rezultate în respectivul proiect.

După un moment artistic oferit de Flaviu Anisia - participant la concursul "Românii au talent" - festivitatea de premiere de la "Ionel Floaşiu" a continuat cu premierea elevilor care au obţinut rezultate la diverse concursuri organizate pe discipline precum limba şi literatura română, matematica sau ştiinţe, concursuri gen festivaluri de poezie, de creaţie literară, "Astronomicus" (astronomie), "Adolf Haimovici" (matematică) festivaluri ale ştiinţei şi aşa mai departe.

Nu în ultimul rând festivitatea de premiere s-a adresat şi elevilor care nu neapărat s-au evidenţiat la concursuri, dar care au obţinut rezultate bune la învăţătură la nivelul clasei în care învaţă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS