Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Primarii de comune sustin ca scolile sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar

Diverse
Tools
Typography

Înainte de începerea noului an şcolar 2015-2016 am luat legătura cu primarii unora dintre comunele care se află în apropierea municipiilor Turda şi Câmpia Turzii pentru a afla care este situaţia la instituţiile de învăţământ de pe raza unităţilor administrativ teritoriale ale fiecărei comune.

Aşa cum reiese din spusele primarilor, lucrurile stau bine şi, din perspectiva edililor, anul şcolar poate să înceapă liniştit.

Totuşi, pentru a vă face o imagine cât mai aproape de ceea ce am înţeles noi din spusele primarilor, vă lăsăm pe fiecare dintre dumneavoastră să apreciaţi situaţiile existente în fiecare comună, aşa cum au fost acestea descrise de către fiecare primar în parte.

Nicolae Făgădar - primar comuna Aiton

"N-avem nicio problemă, şcoala e autorizată, e în regulă, e pusă la punct, n-avem probleme cu şcoala. Am nevoie de copii, pentru că n-avem copii. La ce condiţii avem, n-avem copii".
"La noi sunt, de toţi, 40 de copii, cu grădiniţă cu tot - clasele I-IV şi grădiniţa. Clasele V-VIII îi ducem la Tureni".
"Totu-i în regulă - apă, încălzire, condiţii, tot-tot ce le trebuie - dar sunt puţini copii".
"Chiar am fost felicitaţi de cei care au făcut inspecţia cu vreo săptămână în urmă".

Daniela Mănăilă - primar comuna Tureni

"La noi e bine, e gata tot pentru începerea noului an şcolar. Şcoala e pregătită pentru începerea noului an şcolar".
"În total avem cam vreo 230 de elevi şi vreo 47 de copii la grădiniţă".
"Clasele V-VIII înseamnă inclusiv copiii din comuna Aiton şi comuna Tureni împreună. De la Aiton vin cam 20 de elevi".

Ioan Pârv - primar comuna Petreştii de Jos

"Sunt în regulă toate, chiar azi (n.r.: 10 septembrie) am avut şedinţă de consiliu şi directorul a prezentat o informare vizavi de începerea noului an şcolar. Totul este în regulă şi aşteptăm cu drag începerea şcolii care are loc luni, la orele 8.00".
"Avem unităţi în Petreştii de Jos şi Crăieşti. Sunt 133 de copii în ambele locuri, din care 32 la Crăieşti şi restul la Petreştii de Jos. La Crăieşti avem grădiniţă şi clasele I-III, deoarece clasa a IV-a e centralizată la Petreştii de Jos".

Ioan Mărginean - primar comuna Moldoveneşti

"La noi toate şcolile sunt în regulă şi nu avem probleme. La două şcoli s-a lucrat la interior, dar sunt terminate şi mai avem un gard de refăcut, dar asta nu afectează şcoala".
"Avem şcoală gimnazială la Moldoveneşti şi şcoli primare la Moldoveneşti, Plăieşti, Bădeni şi Podeni. Acolo unde sunt şcoli primare avem şi grădiniţe".
"În total, de la grădiniţă la clasele V-VIII, sunt undeva în jur de 330 de copii care merg la şcoală pe tot teritoriul comunei".
"Avem autorizaţiile de funcţionare, totul este în regulă".

Zeng Ioan - primar comuna Mihai Viteazu

"La noi este bine. Şcolile sunt autorizate, sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar".
"Deci înăuntru, în şcoală şi condiţii de învăţare sunt OK, doar în curte am, la una din şcoli, o problemă".
"În Mihai Viteazu avem şcoli lângă Primărie şi în faţa Primăriei şi mai avem la Corneşti şi la Cheia, unde sunt numai grădiniţe, dar toate sunt în condiţii bune şi fără probleme... Asigurăm noi transportul copiilor de la Corneşti şi Cheia".
"În total, pe teritoriul comunei avem 520 de copii care merg la şcoală, de la grădiniţă la V-VIII".

Ioan Roman - primar comuna Viişoara

"În general stăm bine... Avem 550 de copii aproximativ, cu tot cu grădiniţă"
"Noi am recondiţionat şcoala, am zugrăvit-o, am făcut sălile de clasă, sunt pregătite pentru noul an şcolar".
"Totul e sub control, s-a schimbat directorul mare şi avem o nouă directoare, foarte harnică şi care vine cu entuziasm şi cu dorinţa de-a face un act educaţional corect".
Totuşi, la rândul său, primarul Ioan Roman s-a referit la o problemă - e vorba de situaţia unuia din corpurile de clădire - însă e o problemă care nu afectează procesul educaţional.

Laurenţiu Tör - primar comuna Luna

"La ultima întâlnire pe care am avut-o în Consiliu, a fost şi directoarea şcolii, care a prezentat un raport despre modul cum s-a pregătit şcoala să întâmpine deschiderea noului an şcolar".
"La Gligoreşti avem doar grădiniţă, 14 copii, dar acolo nu sunt probleme, acolo situaţia e rezolvată".
"La şcoala din Luna sunt făcute toate reparaţiile, absolut tot".
"Copii care merg la şcoală, cel puţin anul trecut, au fost 498, asta însemând inclusiv copiii de grădiniţă".
Şi chiar dacă situaţia este, în general bună, primarul Laurenţiu Tör a dorit să se refere la inconvenientele care există la şcoala din Luncani, inconveniente care, susţine primarul, nu afectează procesul de învăţământ.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS