Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Proiectul adresat copiilor este în plină derulare la Luna | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Un proiect ale cărui baze s-au pus în primăvara acestui an printr-o întâlnire desfăşurată la şcoala comunei Luna este în plină implementare în acest an şcolar la respectiva instituţie de învăţământ.

În cadrul proiectului "Împreună pentru comunitatea noastră" în care promotor este APIS (Asociaţia pentru Protecţie şi Incluziune Socială) Câmpia Turzii şi în care Primăria Luna şi Şcoala Gimnazială Luna sunt parteneri deja s-au desfăşurat anumite activităţi.

"Începând din luna mai asigurăm acea masă pe care am promis-o copiilor de la grădiniţă. Şi nu se referă doar la copiii de etnie rromă ci la toţi copiii de grădiniţă din satul Luna" spunea primarul comunei, Laurenţiu Tör, care preciza că "Pe lângă activităţile care s-au desfăşurat în vară (...) am derulat un program - "Primul ghiozdan" - în care copiii de la grădiniţă şi cei de la clasa zero, clasa pregătitoare, au primit câte un ghiozdan".

În plus, în cadrul aceluiaşi proiect, pentru copii sunt pregătite - "într-o sumă rezonabilă" - hăinuţe de iarnă urmând ca în primăvară li se va oferi ceva copiilor pentru vară. Despre achiziţiile necesare în acest sens primarul comunei Luna a precizat că acestea erau prinse în proiect încă de la început şi nu au fost o idee ulterioară demarării proiectului. "Avem persoana care se ocupă de achiziţii, persoana autorizată, şi noi sprijinim în continuare acest program pentru ca el să se poată derula până în luna martie, anul viitor" a adăugat Laurenţiu Tör.

În calitate de primar, Laurenţiu Tör se bucură de sprijinul oferit Primăriei de APIS şi unitatea de învăţământ. "Toate problemele cu care s-au confruntat au fost aduse la cunoştinţa Primăriei, respectiv a mea, şi cu ce am putut să-i ajutăm întotdeauna i-am ajutat şi-i ajutăm în continuare" spunea Laurenţiu Tör care, întrebat la ce fel de probleme face referire, a răspuns: "Este vorba de organizarea programelor, am asigurat săli, am făcut mentenanţa acestor derulări de programe, am stat de vorbă cu educatorii, i-am adus pe copii şi noi i-am organizat în aşa fel încât atunci când vin cei care sunt în grupul ţintă să-i aducem la şcoală, împreună cu educatorii, iar noi să stăm să le asigurăm, împreună cu cei din primărie, prezenţa copiilor în perioada în care părinţii vin la aceste întâlniri".

În total, în programul derulat prin mecanismul financiar SEE - Spaţiul Economic European - sunt prinşi 45 de copii de grădiniţă şi din clasa zero indiferent de naţionalitate. "Am căutat să fie aşa pentru a nu face discriminări", completa primarul comunei Luna.

Segmentul "Primul ghiozdan" din cadrul proiectului a cărui valoare totală este de aproximativ 70.000 de lei a fost bine primit de micuţi şi primarul chiar a amintit de reacţiile lor: "A fost chiar interesantă desfăşurarea activităţii. Copiii şi-au putut alege, fiecare, ghiozdan, culoarea ghizdanului... Bineînţeles, ghiozdanul n-a fost gol, ci plin de rechizite", Laurenţiu Tör fiind de părere că un astfel de tip de iniţiativă îi poate apropia mai mult de şcoală pe copii: "Deci să primeşti de la cineva rechizite - care-ţi ajung o anumită perioadă de timp, nu întreaga perioadă de şcolarizare - eu zic că e foarte bine. Copiii, chiar şi la acel pacheţel pe care l-au primit sub formă de catering, au putut spune "nouă ne place mâncarea asta", "nouă nu ne place cu salată", "nouă ne place cu ketchup", "nouă ne-ar plăcea pizza", dar noi am mers pe un program cu apis-ul în aşa fel încât să nu dăm mâncare cu atâtea E-uri care, aşa cum ştim, nu ajută în dezvoltarea normală a unui copil mai ales la vârstă atât de fragedă".

Cât despre APIS, primarul s-a referit din nou la ampla implicare în proiect a asociaţiei: "APIS organizeză toate activităţile, ei asigură masa, ei asigură acel program cu ghiozdanul, cu îmbrăcămintea, cu rechizitele, cu excursiile, cu jocurile. Deci ei sunt, practic, promotorii. Noi venim doar în ajutorul lor, să observăm ceea ce se întâmplă în cadrul proiectului. Şi, bineînţeles, acolo unde ne cere sprijinul, să îl putem da".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS