Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Ei sunt câştigătorii concursului "Minunata inocenţă" desfăşurat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei

Diverse
Tools
Typography

Cea de-a XII-a ediţie a concursului "Minunata inocenţă" s-a desfăşurat luni, 21 martie, în studioul postului local Turda TV şi a fost transmis în direct cu începere de la orele 17.00.

Devenit deja o tradiţie la Turda, concursul a fost organizat şi s-a desfăşurat pentru a marca, odată în plus, Ziua Mondială a Poeziei care se sărbătoreşte pe 21 martie.

Cu sau fără emoţii, cei şapte elevi înscrişi în concurs au fost prezenţi, în studoioul Turda TV pregătiţi, fiecare, să câştige premiul întâi.

Fiecare din concurenţi au avut obligaţia de a memora - în scopul recitării - câte două poezii epice cu care să impresioneze juriul şi care să le aducă premiul mult visat.

În cadrul emisiunii moderate de profesorul Octavian Gruian de la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu", cei şapte elevi de clasa a cincea au apărut în faţa microfonului într-o ordine stabilită prin tragere la sorţi.

Ordinea în care elevii au recitat, a fost următoarea: Mara Ielciu, Rebeca Dan, Andrei Voica, Andrei Muntean, Nicola Moldovan, Rebeca Găină şi Larisa Dan.

Aşa cum şi moderatorul Octavian Gruian anticipase, se pare că băieţii au fost cei care au avut cele mai mari emoţii pentru că, aşa cum se dovedise pe parcursul concursului e recitare, băieţii au fost cei careau avut momente în care au uitat versurile poemelor pe care le aveau de recitat.

Fiecare din cei doi băieţi participanţi la concursul "Minunata inocenţă" au avut posibilitatea să îşi reia recitările după ce toţi concurenţii şi-au terminat, fiecare, momentele lor.

În timp ce concurenţii îşi recitau poeziile, juriul a avut sarcina de a urmări, la fiecare concurent, câteva elemente precum prezenţa scenică, dicţia, impresia artistică, şi cunoaşterea textului.

Notele au fost de la 1 la 10 pentru fiecare din cele două poezii ale unui concurent, notele acordându-se separat pentru fiecare din cele patru elemente amintite mai sus. Astfel, fiecare concurent putea obţine un punctaj maxim de 40 de puncte.

Notele au fost date individual de fiecare din cei trei membri ai juriului după care s-a realizat o media pentru fiecare din cei şapte concurenţi.

În urma notelor acordate de juriu, clasamentul final a arătat aşa:

Rebeca Dan - locul I (cu 39.33 de puncte)
Mara Ielciu - locul II (cu 38 de puncte)
Larisa Dan - locul III (cu 37,16 de puncte)
Rebeca Găină - menţiune (cu 35,50 de puncte)
Nicola Moldovan - menţiune (cu 34.83 de puncte)
Andrei Voica - menţiune (cu 32.83 de puncte)
Andrei Muntean - menţiune (cu 31.67 de puncte)

Câştigătorii au primit diplome şi cărţi oferite de organizatorii evenimentului - Biblioteca Municipală "Teodor Murăşanu" şi Teatrul "Aureliu Manea" Turda în parteneriat cu postul local Turda TV - în cadrul aceluiaşi eveniment avâmd loc şi premierea câştigătorilor concursului de pictură "Lumini suflate de vânt" organizat tot de Biblioteca Municipală "Teodor Murăşanu" în parteneriat cu Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu".

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS