Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Școlile speciale subordonate Consiliului Județean, pregătite pentru începerea noului an școlar

Diverse
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea la termen și în bune condiții a tuturor lucrărilor efectuate în perioada vacanței de vară la instituțiile de învățământ special care funcționează sub autoritatea forului administrativ județean.

Scopul acestora a fost acela de a asigura, odată cu începerea noului an școlar,   condiții optime pentru derularea procesului educativ și a celorlalte activități specifice.

Urmare a acestor investiții și lucrări efectuate, toate unitățile de învățământ special aflate în subordinea Consiliului Județean dispun de autorizațiile, avizele și documentele necesare în vederea funcționării în deplină legalitate și în condiții optime de siguranță și igienă.

,,Având în vedere faptul că a mai rămas extrem de puțin până când clopoțelul va răsuna în curțile școlilor din toată țara, anunțând începutul unui nou an educațional, îi asigur pe părinți că elevii și preșcolarii din cele 10 școli subordonate Consiliului Județean vor avea parte de o primire călduroasă, în spații de studiu, cazare și recuperare adecvate nevoilor fiecăruia și conforme celor mai exigente standarde în vigoare”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Astfel, Grădinița Specială Cluj-Napoca a efectuat pe parcursul verii, în principal, acțiuni de igienizare, curățare, deratizare și dezinsecție în toate spațiile pe care unitatea le deține, precum și verificări ale instalațiilor electrice, termice și sanitare, în vederea asigurării condițiilor de siguranță și funcționare. La rândul său, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz a derulat, pe perioada vacanței, pe lângă activitățile de igienizare, și lucrări de reparații la acoperișul grădiniței și la dormitorul acesteia, a fost înlocuită întreaga tâmplărie din lemn a grădiniței cu una din PVC, și, de asemenea, au fost zugrăviți pereții exteriori ai clădirii care găzduiește această parte a unității de învățământ.

Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flora” a efectuat, în această vacanță de vară, o serie de lucrări care au vizat atât spații din interiorul clădirii, cât și terenul de sport și spațiile exterioare. Astfel, a fost înlocuit parchetul și au fost zuvrăviți pereții în trei săli de curs ale școli, terenul de sport fiind acoperit cu gazon sintetic. De asemenea, au fost achiziționate topogane, leagăne și bănci moderne pentru terenul de joacă.

Liceul Tehnologic Special ,,Samus” a întreprins, pe lângă activități de igienizare și zugrăveli în clădirea care găzduiește școala și internatul, reparații la conductele de încălzire termică, hidroizolații la atelier, precum și lucrări de amenajare a cabinetului de științe. Liceul Special pentru Deficienți de Vedere își primește anul acesta elevii în spații și mai curate, realizând pe parcursul verii lucrări de igienizare și modernizare a dormitoarelor, a sălilor de clasă, și a blocului alimentar.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă a realizat, pentru asigurarea condițiilor optime la debutul anului școlar, o serie de reparații curente, acțiuni de igienizare și amenajarea curții. Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu a întreprins, de asemenea, lucrări de reparații ale pereților, zugrăveli, igienizări, deratizări și dezinsecție, înlocuirea covorului PVC în anumite săli unde starea acestuia o cerea, fiind  montată și o centrală termică proprie.

Printre investițiile importante derulate de către Școala Gimnazială Specială Dej se numără achiziționarea și montarea unui sistem performant de monitorizare video a unității, precum și dotarea sălii de mese a elevilor cu mobilier nou.

În cadrul Școlii Gimnaziale Speciale – Centrul de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/ Integrată s-au efectuat lucrări de reparații, zugrăveli, rașchetat și lăcuit pardoseli săli de clasă și grupuri sociale, cabinete școlare, și alte spații din cadrul unității, precum și acțiuni de igienizare și dezinsecție.

Școala Gimnazială Specială Huedin a luat toate măsurile necesare pentru a întâmpina anotimpul rece, astfel că, pe lângă acțiunile de igienizare – zugrăvirea și vopsirea spațiilor din cadrul unității, reparațiile realizate la acoperiș și magazia de lemne, au fost achiziționate și lemnele necesare pentru încălzirea școlii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS