Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

“Minunata inocență” la o nouă ediţie

Diverse
Tools
Typography

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” și Şcoala „Teodor  Murăşanu” organizează, alături de parteneri,  Teatrul „Aureliu Manea” şi Turda TV ,  Concursul de recitare ”Minunata inocență”, ediția a XIV-a, prin care vor marca Ziua Mondială a Poeziei (21 martie).

La fiecare început de primăvară, prin Concursul de recitare „Minunata inocenţă”  readucem în atenţie poezia, despre care anticii spuneau că „este un  dar zeiesc, o nebunie sacră  nu doar un simplu meşteşug omenesc.”

Ziua Mondială a Poeziei, 21 martie, a fost stabilită de UNESCO la cea de-a 30-a sesiune susţinută la Paris, în octombrie – noiembrie 1999. Ea reprezintă, spunea Irina Bokova, directorul general UNESCU, în mesajul său din anul trecut, transmis cu ocazia acestei zile: o ocazie de a ne onora poeții, de a reînvia tradițiile orale, cum ar fi recitalurile de poezie, de a promova lectura, scrierea și predarea poeziei, de a întări legătura dintre poezie și alte arte, cum ar fi teatru, dansul, muzica și pictura și de a facilita vizualizarea poeziei prin intermediul mass-mediei. Așa cum poezia continuă să unească oamenii de pe toate continentele, toți sunt invitați să se alăture marcării acestei zile.

Concursul  „Minunata inocenţă” se adresează copiilor din clasa a V-a  şi va avea loc în data de 21 martie 2018, ora 16:00, la postul de televiziune locală Turda TV, care îl va transmite în direct.

Fiecare  participant va recita două  poezii  epice memorate anterior (în cazul în care prezintă o singură poezie punctajul acordat va fi diminuat cu 50% ).

Înscrierile se  fac direct la sediul Secţiei pentru Adulţi a bibliotecii, Str. Republicii nr. 52, sau prin e-mail: bmtmturda@yahoo.com,  prin fax/telefon : 0264 /313837 până în data de 19 martie.

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS