Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Activități de inițiere în robotică și programare la Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, prin finanțare Meet and Code

HCC
Tools
Typography

La Școala Gimnazială Horea Cloșca și Crișan Turda, cu sprijinul Asociației Horea, Cloșca și Crișan, s-a organizat în luna octombrie două activități de programare și robotică în cadrul proiectului Bit cu bit spre… Microbit.

La activități au participat 20 de elevi din clasele a V- a și a VI- a, sub îndrumarea profesorilor de informatică și a unor voluntari, foști elevi ai școlii.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP.

Meet and Code 2023 este coordonat de Haus des Stiftens și rețeaua TechSoup Europe și susține, pentru al 7-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

În România și Republica Moldova, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Asociația Techsoup sprijină organizații nonprofit, profesori,

învățători, viitori învățători și tineri să își atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și programele Asociației Techsoup pentru organizații non-profit și pentru profesori pe www.asociatiatechsoup.ro.

 Inițiativa este inedită, fiind primul proiect cu finanțare Meet and Code implementat în școală.

Activitățile au constituit o introducere în robotică și programare, utilizând jocul ca metodă principală de învățare. Elevii au ”descoperit comoara” sau și-au ”găsit prietenul” cu ajutorul plăcuțelor programabile Microbit și a codurilor create în Make code.

Evenimentul a avut ca scop crearea unei legături între jocurile copilăriei și programare și dezvoltarea relațiilor interpersonale și de comunicare, într-un cadru prietenos și relaxat.

„În cadrul acestui proiect, obţinut de Asociaţia Horea, Cloşca şi Crişan, finanțat cu ajutorul programului Meet and Code,  elevii pasionaţi de robotică au avut oportunitatea să participe la activități ce i-a introdus în domeniul roboticii și a programarii, folosind jocul ca metodă principală de învățare.”( Reprezentantul Asociaţiei Horea, Cloşca şi Crişan- Carmen Ţandea)

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS