Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Dorin Lojigan nu crede in viabilitatea miscarii lui Tariceanu

Diverse
Typography

Aseară, 26 februarie, pe unul din posturile naţionale de ştiri Călin Popescu Tăriceanu anunţa posibila naştere a unei noi formaţiuni politice liberale care ar reprezenta aerul nou al liberalismului: Partidul Reformator Liberal - PRL.

În lumina ultimelor evenimente - cel mai marcant fiind ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea alianţei cu PSD - l-am contactat pe viceprimarul municipiului Câmpia Turzii - Dorin Lojigan, care este şi preşedinte al organizaţiei de la Câmpia Turzii a PNL - pentru a-i cere detalii cu privire la situaţia existentă la Câmpia Turzii şi care ar fi posibilitatea ca unii din membri PNL Câmpia Turzii să opteze pentru noua variantă lansată de CPT.
"Deocamdată e prematur să vorbim de PRL, e o idee de-a lui Tăriceanu lansată acum
Să te apuci să înfiinţezi un partid, să strângi numărul de semnături necesare pentru a-l înregistra la tribunal, pentru a te pregăti de o campanie care va fi peste nouă luni mi se pare cam tardiv", spunea Dorin Lojigan, dând de înţeles că nu crede în şansa unui viitor nou partid cum ar fi PRL, intenţia constituirii unui astfel de partid acum fiind - în opinia preşedintelui PNL Câmpia Turzii - "o încercare disperată de a dezbina Partidul Naţional Liberal", Dorin Lojigan făcând referire şi la "mişcarea de genul celei pe care a făcut-o Stolojan în urmă cu câţiva ani de zile".
Referitor la propria persoană şi deciziile pe care le va lua, Dorin Lojigan a fost, de asemenea, foarte precis: "n-am de gând să mă duc la niciun Partid Reformator Liberal sau la niciun alt partid, voi rămâne în continuare în PNL şi voi lupta pentru valorile şi principiile liberale", şi asta din perspectiva unei persoane care este membru al Partidului Naţional Liberal de peste zece ani de zile şi care este şi preşedinte al organizaţiei municipale.
În ceea ce priveşte, însă, decizia PNL de a ieşi de la guvernare, preşedintele PNL Câmpia Turzii a reţinut o afirmaţie a unui jurnalist prezentată la un post naţional imediat după prezentarea deciziei PNL, afirmaţie potrivit căreia "din momentul acesta Crin Antonescu e liber şi poate face politică adevărată", Lojigan fiind de părere că mişcarea PNL de a ieşi de la guvernare este una bună.
Întrebat despre situaţia concretă de la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan amintea că la alegerile locale din 2012, cetăţenii de la Câmpia Turzii au votat o alianţă USL formată doar din PSD şi PNL, fără PC, alianţă care presupunea un tandem format din Radu Hanga în funcţia de primar şi Dorin Lojigan în funcţia de viceprimar. "Mă gândesc că oamenii vor să vadă în continuare acelaşi tandem", spunea preşedintele PNL Câmpia Turzii, adăugând că inclusiv mesajul dat de cei doi lideri de la Cluj - Remus Lăpuşan (preşedinte PSD Cluj) şi Horea Uioreanu (preşedinte PNL Cluj şi preşedinte al Consiliului Judeţean) - a fost că la nivelul judeţului se păstrează alianţele din Coonsiliul Judeţean şi de la nivelul consiliilor locale.
Nu în ultimul rând, Dorin Lojigan a precizat că nu se simte ameninţat în calitate de viceprimar, având convingerea că formula care există la momentul de faţă la Câmpia Turzii va ma merge mai departe.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS