Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Parcul central a capatat culoare. Pe langa cea portocalie | GALERIE FOTO

Diverse
Typography

Tinerii democrat-liberali din Turda, cel mai probabil, au zis "Gata!". Gata cu nehotărârea! Ca o consecinţă, sâmbătă, 5 aprilie, au şi fost prezenţi în parcul central al Turzii.

Aşa cum arătaseră - prin comunicatul de presă din această săptămână - că intenţionează, au ajuns în parcul central al municipiului Turda pentru a-i da o altă faţă. Măcar pe alocuri. Cel puţin, în partea de început - imediat după orele 10.00 - liderul lor, Paul Căţănaş nu a fost prezent, aşa că putem spune noi că nici tinerii pedelişti nu a fost într-un număr aşa de mulţi: puţin peste zece persoane (hai, cel mult 13-14, cu indulgenţă).
Chiar dacă în comunicatul de presă ei anunţau că aşteaptă şi alţi cetăţeni să dea dovadă de spirit civic dar mai ales să arate că îi interesează aspectul parcului central, solidaritatea cetăţenească a fost cam înnorată şi nu că n-a fost, dar lipsea cu desăvârşire.
Tinerii pedelişti turdeni, însă, nu s-au lăsat descurajaţi de un astfel de semi-eşec şi şi-au făcut treaba cum au ştiut mai bine.
Aşa că nici una-nici două şi-au tras mănuşile, au luat măturoaiele, greblele, sacii menajeri şi s-au apucat de adunat deşeuri lăsate-n soare de nesimţirea unora, dar şi resturi vegetale pecare le-au adunat din zonele verzi unde se aflau locurile de joacă pentru copii.
În timp ce unii adunau gunoaiele, alţii se foloseau de cele câteva bidoane de vopsea pe care le aveau la ei pentru că tocmai asta şi-au propus: "ecologizarea şi împrospătarea locurilor de joacă pentru copii din parcul Central din Turda" (cel puţin aşa scria în comunicat).
Că era vopsea roşie, că maro, că verde, că albastră, toate nuanţele au fost folosite pentru a recondiţiona - măcar estetic - elementele de lemn sau metal ale leagănelor, balansoarelor, toboganelor sau chiar cadranul gropii cu nisip.
În lipsa altor ajutoare, tinerii pedelişti tudreni n-au stat cu mâna în sânul nimănui, ci în mănuşi sau în bidoanele cu vopsea tocmai pentru a arăta că într-adevăr fac ceea ce au promis.
Apoi noi am plecat acasă, că mai aveam de scris... de măturat, poate...

{gallery}2014/140405pdlParc{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS