Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, Mar
163 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Succesul campaniei de vaccinare, un pas imens în depășirea pandemiei

PNL
Typography

Succesul campaniei de vaccinare este singura soluție pentru depășirea pandemiei și revenirea la normalitate. Guvernul Florin Cîțu este în grafic și demonstrează că își îndeplinește cu seriozitate și determinare acest obiectiv esențial.

La capitolul vaccinare, suntem pe locul 6 în Uniunea Europeană, pe locul 21 la nivel global și am depășit pragul de două milioane de români vaccinați și de un milion imunizați cu ambele doze.

Acestea sunt realități incontestabile, iar opiniile contrare lansate vehement în spațiul public, nu fac decât să evidențieze angajamentul și responsabilitatea Executivului de a duce la bun sfârșit campania de vaccinare a românilor. În condițiile în care vom primi peste șapte milioane de doze în aprilie și mai, această perioadă este decisivă pentru succesul campaniei, fiind premise pozitive ca la sfârșitul ei să înregistrăm cifra de patru milioane de români vaccinați.

Consider că protestele din ultima perioadă trebuie să fie așezate pe un trend al normalității, cel puțin din punctul de vedere al respectării sănătății celorlalți.

Nu contest dreptul niciunei persoane de a se revolta, de a manifesta, însă ar fi necesar ca protestele să fie pașnice și să nu ducă la îmbolnăviri în masă ale oamenilor, pe fondul nepurtării măștii și a lipsei distanțării fizice. Mai nimerit ar fi ca protestele să fie folosite la modul pozitiv și pentru vaccinare, deoarece ne folosește tuturor, indiferent de opinii sau păreri, politice sau impuse.

Este imperios necesar ca toate forțele politice să dea dovadă de responsabilitate pentru a spori încrederea oamenilor în campania de vaccinare. Dincolo de creșterea numărului de locuri din secțiile ATI, soluția este ca românii să ajungă în număr cât mai mic acolo, iar acest deziderat se poate atinge prin vaccinare.

Peste tot în lume, guvernele au impus restricții, mult mai dure decât la noi! În Australia, toată lumea a stat o lună în casă pentru un singur caz! În toată Europa e mult mai strict ca la noi, din punctul de vedere al măsurilor de constrângere adoptate.

Cu siguranță, cu toții am obosit, dar nerespectarea prevederilor legale nu este o soluție de a scăpa de această perioadă grea, după cum nici protestele nu opresc pandemia.

Suntem acum într-o ușoară stabilizare a numărului de cazuri noi și ne vom îndrepta spre scăderea lor, și implicit spre reducerea ratei de incidență și spre ridicarea măsurilor de siguranță temporare. Dacă vrem să depășim cât mai repede momentul greu de acum, imunizarea rapidă a populației este principala soluție, aflată la dispoziția fiecăruia dintre noi.

În concluzie, îi rog pe români să accepte noile reguli și să fie atenți, ca și până acum, la respectarea normelor existente de la început pandemiei: purtarea măștilor de

protecție, distanțarea fizică, evitarea zonelor aglomerate, igiena corespunzătoare a mâinilor și aerisirea locuințelor.

Trebuie să rămânem vigilenți, să avem grijă de noi și de familii, să fim solidari cu cei din jur, să ne vaccinăm, iar astfel vom trece peste această perioadă grea cât mai repede. Vă îndemn să avem cu toții o atitudine prudentă, rațională și realistă, fără exagerări și fără panică, așa cum de altfel PNL a avut tot timpul de un an încoace, de când gestionează criza pandemiei.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS