Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Aug
53 New Articles

Expoziție de pictură a artistei plastice turdene MARIA CRISTEA, la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda

Artă
Tools
Typography

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda organizează în perioada 3 Septembrie-3 Octombrie 2021 expoziția personală a uneia dintre cele mai valoroase artiste plastice turdene, Maria Cristea, instituția dorind să marcheze astfel ziua de naștere a artistei. Vernisajul va avea loc Luni, 6 Septembrie 2021, de la ora 15.30. Intrarea este gratuită.

Născută la 3 Septembrie în Căpuşul-Mare, județul Cluj, Maria Cristea locuiește de zeci de ani în Turda, ducând numele orașului în cele peste 400 de expoziții colective din țară și străinătate și peste 50 de expoziții personale. Este absolventă a „Liceului de Arte Plastice” din Cluj-Napoca, promoţia 1972. Este membru fondator al Asociaţiei Artiştilor Plastici din județul Cluj, al Filialei Interjudeţene Cluj-Bistriţa a U.A.P. România și a filialei turdene a Societății Culturale Filarmonia. De asemenea, este membră a Asociației meșterilor populari Cluj. Maria pictează și în ulei, și icoane și artă decorativă.

A debutat expozițional în anul 1976 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj. Lucrările în ulei, icoanele pe lemn, pe alabastru sau pe ou, ale Mariei Cristea, fac parte din colecţii particulare sau au devenit obiecte de cult în ţări ca România, Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Spania, Canada sau S.U.A. A realizat toată pictura icoanelor din Biserica Schoenenbourg (Alsacia, Franța- 2002). De asemenea, semnează grafica a două volume de arheologie, ”Monumente și Muzee”, autor Mișu Davidescu, apărute la editura ”Sport Turism” București (1989).

Dosarul său de presă cuprinde numeroase articole în ziare şi reviste precum: „Viaţa de pretutindeni” (2007), „Ziarul 21” (2007), „Tribuna Afacerilor” (2006), „Dor de Dor” (2006), „Filarmonia” (2005); „Scutul Patriei” (2000), „Arieşul” (2002, 2006), „Viaţa Militară” (1982).

Pentru activitatea sa a primit numeroase premii și diplome, între care amintim: Diplomă specială acordată de Primăria Municipiului Turda (2005), Premiul de excelență acordat de Societatea Culturală Filarmonia (2006), Diploma FIDEL FILARMONIA Cluj-Napoca (2006), Diplomă oferită la „Târgul Naţional de Carte şi Birotică ASTU LIBRI”- Turda, jud. Cluj (2006), mențiune la concursul național de pictură DOR DE DOR (2006) și Premiul II (2007) la același concurs, Diplomă jubiliară acordată de Asociația Artiștilor Plastici din județul Cluj (2009)

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS