Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Wed, May
82 New Articles

Vine Craciunu’ Batranu’

Actualitate
Tools
Typography

Marţi, 17 decembrie 2013, Sala Festivă a Şcolii Gimnaziale „Horea, Cloşca şi Crişan” din Turda, a fost gazda programului artistic „Vine Crăciunu’ Bătrânu” - Ediţia 2013. „Ce este Crăciunul? Este nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranţă pentru viitor...” au fost cuvintele de început, adresate publicului de către directorul unităţii, prof. Corina Achim.

Programul a cuprins elemente de poezie, cântec, teatru şi urări, dar şi o surpriză în finalul festivităţii. Astfel, Negrea Valentina (cl. a III-a) a recitat poezia „Darurile lui Moş Crăciun”, Denisa Bugner (cl. a II-a) a pregătit poezia „Scrisoare”, iar Alessia Miclăuş (cl. a II-a), „Uite vine Moş Crăciun”. Elevii înv. Marcela Oltean s-au străduit să-i încânte pe ascultători cu două cântece de stea şi anume, „Iată vin colindătorii” şi „Praznic luminos”. Elevul Filip Rus (cl. a IV), împreună cu sora lui, Oana Rus (cl. a VI-a) au adus în cadrul programului cântece de stea, interpretându-le vocal şi instrumental. Un alt moment semnificativ, a fost susţinut de membrele formaţiei „Crăişorii”, Lorena Hideg, Nicoleta Hădărean, Denisa Borcea şi Natalia Presecan, copii ce au încălzit atmosfera cu frumoase cântece de stea cu acompaniament înregistrat şi care sunt îndrumaţi de învăţătorii Emil şi Mia Moldovan. A mai urcat pe scena Sălii Festive, un grup vocal din clasele gimnaziale cu alte două cântece de stea, unul dintre ele cu încercări polifonice, grup vocal pregătit de Anca Apahidean, profesorul de muzică în acest an şcolar.
Momentul dramatic, a fost pus în scenă de elevii din clasa a V-a cu sceneta „Naşterea Domnului” sub îndrumarea prof. Carmen Ţandea. De asemenea, elevii doamnei profesor Carmen Ţandea (cl. a VIII) au adus publicului câteva colinde.
Surpriza serii l-a avut ca protagonist pe profesorul Călin Vlăduţ, prof. de Istorie şi Cultură Civică la Şcoala Gimnazială „Horea, Cloşca şi Crişan”, care a interpretat două colinde tradiţionale autentice şi extrem de actuale sub aspectul mesajului lor, acompaniat de elevul Şerban Fărcaş din clasa a V-a şi de profesorul Cristian Fărcaş de la Clubul Copiilor din municipiul Turda.
În final, prof. Corina Achim a transmis elevilor, părinţilor, profesorilor, colaboratorilor şi personalului şcolii urări tradiţionale şi gânduri de mai bine: „Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor şi cu imaginea celor dragi în suflet, să vă aducă împlinire, iubire şi fericire. Sărbători Fericite!”. Toţi colindătorii au fost răsplătiţi cu aplauze şi dulciuri.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS