Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Prescolari si elevi, in vizita la statia de tratare a apei de la Turda

Actualitate
Tools
Typography

Peste 150 de elevi au vizitat - în cadrul săptămânii "Şcoala Altfel" - staţia de tratare a apei aparţinând Companiei de Apă Arieş.

Pe parcursul celor patru zile în care a putut fi vizitată staţia de tratare, preşcolari, elevi şi cadre didactice au fost în vizită la obiectivul Companiei de Apă Arieş situat pe strada Bogata din Turda.
Astfel, în dimineaţa zilei de luni, 7 aprilie 2014, seria de vizite a fost începută de preşcolarii de la Grădiniţa "Căsuţa Piticilor" când 50 de copii însoţiţi de patru cadre didactice au vizitat staţia de tratare a apei. Marţi, 8 aprilie, a fost rândul elevilor de clasa I de la Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" să vină în vizită, în timp ce zilele de miercuri şi joi au fost alocate elevilor de la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu". Dacă pe 9 aprilie ziua a fost dedicată celor mai mici, joi, 10 aprilie au venit în vizită elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a.
De fiecare dată vizitatorii au fost aşteptaţi şi întâmpinaţi de reprezentanţi ai Companiei de Apă Arieş care le-au explicat tot ce au dorit să ştie despre ce înseamnă alimentarea cu apă. Astfel, preşcolarii şi elevii au aflat care sunt sursele de captare a apei, cum este adusă apa la staţia de tratare, cum ajunge în bazinul de clorinare, de decantare, ce se întâmplă în fiecare caz şi cum e tratată apa, după care este transportată în bazinele din zona Castrului Roman de unde, prin forţa gravitaţională, ajunge în reţeaua de distribuţie.
După ce au vizitat bazinele, vizitatorii au fost şi la laboratoare, unde au aflat ce fel de teste se fac pentru ca angajaţii Companiei de Apă Arieş să se asigure că apa este potabilă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS