Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Protest impotriva administratei locale turdene | FOTO-VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Aşa cum era anunţat pe reţeaua de socializare facebook.com şi aşa cum era luat în discuţie în cadrul conferinţei de presă de la Primăria Turda de către primarul Tudor Ştefănie, protestul de pe platoul din faţa primăriei turdene a avut loc.

Anunţat pentru ora 18.00, protestul nu a început chiar de la ora anunţată dintr-o9 oarecare lipsă de cvorum. Şi nici condiţiile meteo nu erau neapărat favorabile unui protest.
cu toate acestea, un pâlc de tineri era prezent în apropierea "stufărişului" din zona artezianei care arunca apă în plaoie în faţa primăriei Turdene.
Pregătiţi cu pancarte pe care iniţial le ascundeau de ochii curioşi ai presei - care presă părea să fie, iniţial, în număr aproape egal cu numărul de protestatari - tinerii erau pregătiţi să facă ceea ce doreau să facă.
Iar pentru ca numărul jandarmilor să nu fie mai mare decât cel al tinerilor protestatari, celor din urmă li s-au adăugat şi cetăţeni mai în vârstă, decişi să se ţină de bannere.
Deşi ploaia începuse, protestatarii s-au poziţionat strategic - cu spatele spre primăria în faţa căreia protestau - şi întinzând bannerele şi pancartele spre presa care filma şi fotografia strigau "Nu schimbaţi conducerea!" şi "Jos Ştefănie!".
Interesant este că pe reţeaua de socializare chemarea era la un protest împotriva administraţiei locale, mai exact împotriva primarului Tudor Ştefănie a cărui fotografie trona pe pancarte alături de cea a lui Traian Băsescu. Iar dacă deasupra capului lui Tudor ştefănie scria "31 de miliarde", deasupra capului lui Traian Băsescu scria "Fură cât mai poţi dragă Ştefănie!" în timp ce Primăria turda era reprezentată din bancnote de euro ca o clădire pe al cărei coş iese fum.
Cum spuneam, protestul anunţat pe reţeaua de socializare era împotriva primarului şi a hoţilor. Totuşi, bannerele mai mari şi care presupuneau un timp nu foarte scurt de confecţionare şi nici costuri foarte mici, se refereau la posibilele schimbări ale CA-urilor de la Salina Turda şi Domeniul Public Turda. Adică aveam de-a face chiar cu protestul acela spontan al angajaţilor de care se vorbea? Adică spontan spontan, dar de când era pregătit?
După ce presa a renunţat să mai fotografieze şi să filmeze, protestatarii au început să se plimbe pe platoul din faţa casei de cultură încă în construcţie apoi au trecut de câteva ori şi prin faţa primăriei, înconjurând părculeţul cu fântâna arteziană.
Una peste alta a fost un protest. Că spontan, că mai puţin spontan, dar a fost. Iar câteva imagini filmate - mai mult decât suficiente - aveţi posibilitatea să vizionaţi cu un CLICK AICI.

{gallery}2014/140514protest{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS