Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Preturile de referinta simplifica accesarea fondurilor europene

Actualitate
Tools
Typography

- comunicat -
Noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 vine cu unele precizări de simplificare în accesarea fondurilor europene.

Prețurile de referință pentru mașini, utilajele și echipamente agricole specializate care pot fi achizitionate de către beneficiari privați, prin măsurile de investiții.

Această măsura adică "Baza de date cu prețuri de referință" simplifică radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR.

Pe lângă simplificarea propriu-zisă a procedurilor de achiziții, cu impact pozitiv asupra nivelului de accesare a fondurilor europene, acest demers va duce la diminuarea neregulilor legate de procedura de achiziții.

Aceste baze de date a prețurilor se va actualiza de către AFIR periodic, atât din punct de vedere al adaptării prețurilor în funcție de evolutia pieței, cât și pentru apariția de noi elemente, pentru o achiziție eligibilă.

Baza de date a prețurilor de referință devine astfel un instrument util atât pentru beneficiari, cât și pentru AFIR, fiind o premieră la nivel național.

În cazul în care un beneficiar privat dorește să achiziționeze un produs care se regăsește in baza de date cu prețuri de referință a AFIR, acesta va putea să achiziționeze direct, fără a mai parcurge procedura de selecții de oferte.

Beneficiarul trebuie să se asigure ca bunul care urmează a fi cumparat trebuie să se regăseacă în memoriul justificativ.

Preţul maxim eligibil al bunului achiziționat este cel înscris în baza de date iar dacă prețul este mai mare diferența reprezintă o cheltuială neeligibilă și va fi suportată integral de către beneficiar.

Asociația PAZIA consideră că această măsura de simplificare vine în folosul beneficiarilor de proiecte europene, dar în continuare este necesară găsirea legală de noi măsuri de simplificare pentru creșterea gradului de accesare a fondurilor europere atât de necesare agriculturii țării noastre.

Consiliul Director PAZIA,
Președinte
Ioan Hârceagă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS