Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Revitalizarea mastodontului de beton in viziunea castigatorului Ovidiu Heller

Actualitate
Tools
Typography

Foarte pe scurt, mastodontul de beton e clădirea niciodată finalizată a ce se dorea casa de cultură a municipiului Turda, iar Ovidiu Heller e cel ale cărui idei au fost considerate cele mai bune privind respectiva clădire.

Aprecierea privind viabilitatea ideilor aparţine celor care s-au constituit în grupul T9 (Turda Nouă), grup care îşi propune revitalizarea economiei turdene.

Sub titulatura "E un monstru, da-i al nostru", grupul T9 a lansat - la graniţa dintre decadele 2 şi 3 ale lunii august, anul curent - un concurs de idei pentru găsirea unor soluţii privind clădirea ca un cui în ochii Primăriei Turda.

Definit ca unul din cele mai complexe e-mailuri primite în cadrul concursului, proiectul trimis de Ovidiu Heller şi intitulat "Uzi T9 Center" a fost considerat de grupul T9 cel mai bun proiect, motiv pentru care a şi fost premiat public în cadrul întâlnirii care a avut loc luni, 21 septembrie 2015 la "Puşca şi cureaua lată din" Turda.

"Am primit numeroase idei, numeroase e-mail-uri şi am fost foarte bucuroşi să vedem că marea majoritate a acestor e-mail-uri sunt bazate pe proiecte şi idei valide, oamenii ştiu ce şi-ar dori, ei înţeleg nevoile oraşului şi cred că, printr-o consultare poate mai amplă vizavi de dorinţele pe care comunitatea le are la momentul respectiv, s-ar putea găsi o soluţie" era de părere amfitrionul întâlnirii, Călin Pintea, cel care l-a şi invitat pe Ovidiu Heller să îşi ridice premiul câştigat în cadrul concursului de idei.

Ideile prezentate de Ovidiu Heller celor care au organizat concursul de idei au fost relativ diverse. Apreciind că un astfel de proiect trebuie să aibă câteva caracteristici de bază - să aibă asigurată finanțarea preluării construcției, să aibă asigurată finanțarea finalizării construcției şi să facă față la toate cheltuielile funcționării ulterioare - şi punând accentul pe tineri (mai ales pe abilităţile în domeniul IT în zona Clujului), Ovidiu Heller a prezentat, în legătură cu "monstrul", idei precum:
- Infocenter
- Consulting profesional
- Afaceri la cheie
- Research center
- Finanțări europene nerambursabile
- Cursuri de informatică și de afaceri
- Îndrumare și formare profesională
- Burse și job-uri în țară și afară
- Consiliul local al tinerilor!
- Conferințe susținute de tineri realizați, porniți din Turda
- Clubul milionarilor tineri.

"Pe lângă aceste activități ale tinerilor, s-ar mai putea adăuga și alte activități complementare" mai spunea Ovidiu Heller, chiar menţionând variante de astfel de activităţi:
- Sediul T9 Community
- Clubul oamenilor de afaceri din Turda
- Centru mass-media turdeană
- Sală conferințe
- Centru 3R: relaxare, refacere, recreere
- Inclusă Casa de Cultură
- Sală spectacole
- Info Center Turism
- Club Șah copii și tineri
- Sală fitness și aerobic
- Terasă și piscină

La momentul la care i s-a înmânat premiul, câştigătorul concursului de idei mărturisea: "Ideea o aveam mai demult. Recunosc că nu m-am gândit la acea clădire. Am fost în Cluj şi am văzut o clădire care, la fel, s-ar preta pentru o astfel de activitate. "Ce pot să spun? A fost plicul şi timbrul, s-a lipit ideea dumneavoastră cu o idee mai veche a mea şi aşa a apărut această idee de proiect", Ovidiu Heller adăugând: "Sunt în Turda şi alte puncte nevralgice, vechi, de pe vremea Revoluţiei, este şi cinematograful Tineretului în aceeaşi situaţie, este blocul din sensul giratoriu... mai sunt astfel de clădiri. Am pentru fiecare câte un proiect şi aştept provocările T9".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS