Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Realitatea TV a transmis live de la Turda

Actualitate
Tools
Typography

Municipiul Turda a apărut din nou în atenţia publicului la nivel naţional. De această dată s-a întâmplat prin intermediul postului de ştiri Realitatea TV.

În seara de vineri, 4 martie, restaurantul "Sarea-n bucate" - situat în proximitatea salinei de la Turda - a fost gazda emisiunii "Realitatea românească", ediţia de vineri fiind difuzată în întregime de la Turda.

Ediţia moderată de Octavian Hoandră l-a avut ca invitat, în prima parte, pe realizatorul Rareş Bogdan, cei doi luând în dezbatere realitatea românească aşa cum se vedea ea din oraşul lui Ion Raţiu, în multe dintre dialogurile dintre cei doi regăsindu-se discuţii şi aprecieri despre UDMR şi impactul acestei formaţiuni în Transilvania.

Emisiunea în care se puteau citi titluri precum "În cautarea valorilor româneşti", "Ediţie specială din Transilvania", "Realitatea românească, din oraşul lui Ion Raţiu" sau chiar "Efectul brexit asupra UE" a avut şi o a doua parte.

Dacă în prima parte s-a analizat realitatea internă, în a doua parte s-a dorit ca accentul să fie pus pe realitatea externă, cu preponderenţă pe realitatea de la nivelul Uniunii Europene. Poate şi de aceea realizatorul Octavian Hoandră i-a avut ca invitaţi în această a doua parte pe directorul bibliotecii centrale universitare "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, profesor universitar doctor Doru Radosav, pe analistul politic Radu Albu Comănescu şi pe analistul de politică externă Valentin Naumescu.

Cei patru au discutat mult despre ultimele evenimente care îl au în atenţie pe Majestatea Sa Regele Mihai, cu preponderenţă despre decizia regelui de a se retrage din viaţa publică dar mai ales despre efectele pe care această retragere le are pentru România atât la nivel intern cât şi la nivel extern.

Nu în ultimul rând, referitor la realitatea europeană, nu se putea să nu fie atinsă "problema" eventualului BREXIT - ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - cei patru dezbătând pe marginea unei astfel de variante şi implicit pe marginea efectelor pe care le poate avea o astfel de decizie a Marii Britanii asupra Uniunii Europene în ansamblul său.

În semn de mulţumire pentru găzduirea ediţiei emisiunii difuzate de la Turda, în repetate rânduri pe parcursul emisiunii realizatorul Octavian Hoandră a invitat telespectatorii să viziteze Turda, salina de la Turda şi chiar restaurantul din care s-a făcut transmisia.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS