Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Leluţ Vasilescu, "student" la grădiniţa devenită azi muzeu

Actualitate
Tools
Typography

Unul dintre invitaţii la inaugurarea muzeului "Prima şcoală română - 1879" de la Câmpia Turzii a fost şi toboşarul trupei compact, Leluţ Vasilescu, un fiu al oraşului.

Întâmplarea face ca Leluţ Vasilescu - trecut în al şaptelea deceniu de viaţă, deja - să fi urmat cursurile grădiniţei care, în urmă cu zeci de ani, a fost găzduită în clădirea devenită azi muzeu.

"Mă bucur că mă aflu la noi în oraş şi sunt foarte emoţionat de fiecare dată când vin la Câmpia Turzii. Mi-am iubit, îmi iubesc şi îmi voi iubi, până mor, oraşul în care m-am născut şi care m-a creat pe mine, pe Paul Ciuci şi pe mulţi alţi oameni care au ajuns să facă ceva în România şi peste hotare" spunea Leluţ Vasilescu invitat să ia cuvântul.

Amintind de dascălii din Câmpia Turzii - inclusiv de "domnul Hidişan, care i-a fost diriginte lui Paul (n.r.: Paul Ciuci), colegul meu" - Leluţ Vasilescu a dorit să mulţumească tuturor la modul general, să mulţumească pentru faptul că la Câmpia Turzii întotdeauna s-a făcut şcoală şi inclusiv pentru faptul că "pe oriunde am umblat în lume, am ştiut întotdeauna că Bach şi Beethoven n-au jucat la Dinamo ci au creat muzică şi au lăsat ceva în urmă".

Cu chef de vorbă şi referindu-se la biserica din apropierea clădirii noului muzeu, Leluţ Vasilescu îşi amintea nu doar că, în urmă cu 36 de ani, în acea biserică şi-a legat destinul de cel al celei cu care este căsătorit şi în ziua de azi, dar şi că este "singurul artist din România însurat cu aceeaşi femeie, ceea ce e o realizare foarte mare".

"Am trăit şi vom trăi mereu cu frica lui Dumnezeu aşa cum se cuvine unui român adevărat care întotdeauna a ştiut să fie şi conciliant şi muncitor" mai spunea Leluţ Vasilescu, cel care, de asemenea, şi-a amintit şi de "doamna Ionescu" de la grădiniţa pe care a frecventat-o.
"Întotdeauna la Câmpia Turzii s-a făcut şcoală, şcoală adevărată, şcoală care a dăinuit şi românul a mai ştiut ceva extraordinar: să îşi apere ţara, glia şi neamul" şi-a încheiat Leluţ Vasilescu discursul de la inaugurarea muzeului de la Câmpia Turzii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS