Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Primaria Turda a făcut pe întunecata de "Ora Pământului"

Actualitate
Tools
Typography

Câteva zeci de tineri au fost prezenţi ieri, 19 martie, pe platoul din faţa clădirii Casei de Cultură - aflată în proces de faţadizare cu ocazia sărbătorilor electorale - pentru a marca o nouă ediţie a evenimentului "Ora Pământului".

Anunţat ca fiind organizat de Primăria Turda ca fiind organizat în parteneriat cu Fundaţia de Ecologie şi Turism "Potaissa", Asociaţia Slow Food Turda şi Fundaţia Doriana, evenimentul a beneficiat din plin de frig şi vânt, acesta din urmă zădărnicind, în general, intenţiile de a aprinde lumânări pentru a face puţină lumină în lipsa energiei electrice.

De asemenea, printre tineri s-au putut remarca şi membrii clubului de karate Samurai - unii chiar fiind pregătiţi vestimentar pentru o posibilă demonstraţie - care, la rândul lor, au aşezat lumânări în aşa fel încât să să reprezinte iniţialele CST.

Atât FETP cât şi reprezentanţii Slow Food - o bună parte din ei au fost prezenţi cu biciclete.
Potrivit lui Alin Roşca - cel care de ani buni se ocupă de destinele FETP Turda - cel puţin în ultimii patru ani, cu ocazia "Orei Pământului" pasionaţii de ciclism au fost prezenţi la fiecare eveniment similar cu cel de ieri - echipaţi corespunzător - şi au efectuat câte o deplasare, în coloană, pe un traseu mai lung sau mai scurt, pentru a marca şi astfel apelul la economisirea de energie.

Chiar dacă prin comunicatul prin care anunţa evenimentul administraţia locaă făcea apel la stingerea luminilor, doar iluminatul exterior al clădirii primăriei a fost stins, iluminatul public funcţionând în continuare, la fel ca iluminatul altor clădiri, cum ar fi, de exemplu, clădirea bisericii reformate.

Potrivit aceluiaşi comunicat, "Anul acesta, mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este «Dăruieşte naturii din energia ta!»".

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS