Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Perechea Luchian-Mărincean a câştigat concursul de proiecte destinat studenţilor la Arhitectură

Actualitate
Tools
Typography

Fosta fabrică de bere din Turda - în prezent în proces de devenire spre a fi o fabrică de timp liber - a găzduit expoziţia de proiecte destinată studenţilor din anul III la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

În fiecare din cele 26 de proiecte participanţii au încercat să arate cum văd ei utilizarea lemnului de butoi - butoaie existând din belşug la fosta fabrică de bere - chiar tema concursului fiind "«Obiect» în spaţiul exterior - fabrica de bere, Turda", concurs despre care Indrei Raţiu spunea că provoacă creativitate şi ca îşi poate găsi imediat utilitatea.

"Este un proiect compet original, realizat de Ionuţ Iulian împreună cu soţia mea, Pamela" explica acelaşi Indrei Raţiu, amfitrionul evenimentului, Ionuţ Iulian completând şi confirmând existenţa unei discuţii avute cu Pamela Raţiu, cea care a şi propus parteneriatul.

"Am propus d-nei conferenţiar Dorina Vlad dacă doreşte să pornească acest concurs pentru studenţii din anul III" completa Ionuţ Iulian explicând şi că în continuare ar putea să existe o colaborare cu Facultatea de Arhitectură şi Urbanism constând într-un concurs pentru realizarea unui hostel pentru 40 de tineri.

În plus, despre întregul ansamblu al fostei fabrici de bere se spunea că se doreşte a fi un centru comunitar  cu spaţii de alimentare de tip cafenea, cu spaţii tip hostel cu camere de oaspeţi, un teatru sau un spaţiu experimental cu zonă de ateliere.

Chiar mai mult, pentru anul universitar viitor se preconizează un proiect de peisagistică - "începem în forţă cu doamna Codreanu", spunea Ionuţ Iulian - prin care se doreşte amenajarea zonei verzi din jurul fabricii.

Prezentă la expoziţie, conferenţiar Dorina Vlad spunea: "mulţumim celor care au făcut un concurs pentru studenţi, este al cincilea concurs în cadrul disciplinei Mobilier de la facultate, dar primul organizat de fundaţia Raţiu", celelalte patru concursuri fiind organizate cu sponsorizări venite din altă parte.

De asemenea, Dorina Vlad a dorit să mulţumească şi colectivului de studenţi din anul III care s-au implicat, precum şi colegilor cadre didactice cu care s-a colaborat.

Proiectul câştigător ar putea fi pus în practică - aşa cum spunea Indrei Raţiu - imediat, prin realizarea acestui proiect amenajându-se, de fapt, parcul realizat nu demult lângă fosta fabrică de bere.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS