Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Scenograful Clara Labancz a devenit cetăţean de onoare al municipiului Turda

Actualitate
Tools
Typography

Reuşitele în carieră ale celei al cărei destin este strâns legat de numele marelui regizor Aureliu Manea au făcut ca aceasta să obţină, în 2015, un premiu UNITER pentru întreaga activitate şi, în acest an, să îi fie acordat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Turda.

Aşa cum însăşi precizează, Clara Labancz s-a născut la Turda, oraş în care s-a şi format. "M-am format în acest teatru unde s-au pus bazele carierei mele artistice pe o viaţă. De aici am zburat în toate teatrele din ţară şi peste hotare, dar baza de formare a fost teatrul de stat din Turda, împreună cu fostul meu soţ, Aureliu Manea. El mi-a dat nişte principii de viaţă şi de carieră pe care le-am respectat şi anul trecut am primit premiul UNITER pentru întreaga activitate şi de-a lungul anuilor alte şi alte premii în ţară şi în străinătate".

Chiar în expunerea de motive care însoţea proiectul de hotărâre "privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Turda doamnei Clara Labancz" se vorbea de colaborările Clarei Labancz cu mari regizori ai României precum Aureliu Manea, Dan Alexandrescu, Cătălina Buzoianu sau Andrei Mihalache sau cu teatre precum cele din Bucureşti, Constanţa, Brăila, Braşov, Cluj-Napoca, iar în Ungaria a colaborat cu teatrele Eger şi Kisvarda.

"A pus in scena spectacole precum: Hamlet de Shakespeare, Palstaff de Puccini, Şchiopul de Mircea Daneliuc, Trei surori, Pescarusul de Cehov, Elisabeta de Dario Fo si multe alte opere dramatice" se mai arăta în expunerea de motive, despre aceeaşi Clara Labancz precizându-se şi că "La festivalurile din Iaşi, Satu-Mare, Braşov, Kisvarda-Ungaria a obţinut numeroase premii recunoscute în turneele efectuate în Ungaria, Austria, Suedia, Canada, Fiwta şi Elveţia.

Un moment mai amuzant în cadrul şedinţei în care s-a adoptat în unanimitate proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare a fost cel în care consilierul Dorel Corpodean - preşedinte al comisiei numărul 5 a Consiliului Local Turda (comisia de învăţământ, cultură, sănătate, tineret, sport şi turism) - spunea că nu o cunoaşte pe cea căreia i se acorda titlul.

Preşedintele de şedinţă, consilierul Cristian Felezeu, a precizat că "doamna este aici în sală" şi că "s-a discutat în comisia 5".

Momentul cu adevărat amuzant a fost stârnit de consilierul lucian Cordiş, cel care i-a precizat colegului Corpodean că este iniţiator al proiectului de hotărâre.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS