Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Alegeri cu sponsor oficial?! Iată cum arată o urnă la alegerile din România anului 2016!

Actualitate
Tools
Typography

Se întâmplă în Câmpia Turzii, judeţul Cluj. Şi da: este România anului 2016, alegerile locale din 5 iunie.

Secolul XXI, se pare, dă mari bătăi de civilizaţie unei Românii din ce în ce mai hilare.

Astfel de urne pot fi văzute în mai mult de una din secţiile de votare amenajate la nivelul municipiului Câmpia Turzii. sunt pur şi simplu nişte cutii de carton pentru ambalaje pe care sunt lipite nişte inscripţii.

Unele din aceste "urne" au mai fost cosmetizate cât de cât - învelite cu hârtie albă pentru a nu fi chiar ridicole - însă altele pur şi simplu au rămas cu firma pe-afară.

De la Biroul Electoral de Circumscripţie de la Câmpia Turzii nu am primit niciun răspuns în afară de "nu noi am organizat alegerile", însă în afară de problema de imagine, mai rămâne şi o problemă de legalitate. Adică avem tehnologie nouă, scanăm cărţile de identitate, oferim date privind prezenţa la vot în mod real, nu mai încăpem de tablete şi gadgeturi, însă urnele sunt din cutii din carton.

Cât de sigure sunt aceste cutii, cât de sigilate sunt (nu ne îndoim că ar fi, dar din imagini nu se prea vede) astea sunt lucruri la care trebuie să răspundîă cei care au organizat alegerile.

Pe de altă parte, însă, putem sta liniştiţi: pe ambalaj scrie că voturile sunt valabile până în 25 august 2016, că au venit de pe linia de producţie 27B, la ora 06.17. Aşa că dacă ar trebui să mai fie alte alegeri până pe 25 august cel târziu, voturile pentru consiliul judeţean încă sunt în termenul de valabilitate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS