Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

TURDA: Despre executari silite si impuneri din oficiu sau cum nu se scapa de bratul lung al legii

Administraţie
Tools
Typography

"Noi avem structurată o activitate de inspecţie fiscală şi un serviciu separat de executare silită" preciza Maria Turceanu - director în Primăria Turda - în cadrul conferinţei de presă care a avut loc ieri, 2 iulie, la sediul instituţiei turdene.

Cu aceste precizări, Maria Turceanu dorea să aducă în discuţie activitatea serviciului de impozite şi taxe pe tocmai aceste două paliere.
Astfel, în prima jumătate a acestui an la activitatea de inspecţie şi control fiscal au avut loc 86 de verificări şi 1.610 impuneri din oficiu la persoane fizice, impunerea din oficiu fiind aplicată contribuabililor care au dobândit bunuri şi nu le-au declarat în termen legal. Cele mai multe impuneri din oficiu au avut loc la cei care achiziţionează mijloace de transport şi la cei care deţin terenuri, cei din urmă fiind cel mai bine depistaţi prin intermediul arendaşilor care au contract de arendare şi care trebuie să depună la APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură) documentaţia pentru a beneficia de subvenţie.
Urmare a acestor acţiuni, la persoane fizice au fost calculate, suplimentar, la bugetul local debite şi majorări în valoare de 63.373 de lei.
Tot pe primele şase luni ale lui 2014, la persoane juridice au fost 61 de rapoarte de inspecţie fiscală şi 810 impuneri din oficiu, fiind, astfel, stabilite suplimentar impozite şi majorări în valoare de 571.741 de lei.
"Este un fel de evaziune fiscală care se face şi vizavi de bugetul local, dacă ne uităm după legea evaziunii fiscale care defineşte evaziunea ca fiind sustragerea de la declararea şi plata impozitelor şi taxelor faţă de bugetul local sau bugetul statului", preciza Maria Turceanu atrăgând astfel atenţia asupra nerespectării, de către unii contribuabili, a legislaţiei în vigoare.
Referindu-se la executările silite, în primele cinci luni ale lui 2014 au fost "întreprinse şi puse în practică" nu mai puţin de 3.135 de acte de executare silită, încasându-se 1.061.210 lei din executări silite, fiind aplicate, totodată, 13 sechestre, "până în prezent numărul sechestrelor fiind de 102" preciza Maria Turceanu adăugând că din acestea 83 sunt la bunuri imobile şi 9 la bunuri mobile.
Exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care contribuabilii înţeleg să respecte obligaţia de a plăti de bunăvoie impozitele şi taxele la bugetul local, Maria Turceanu menţiona că activitatea de executare silită este, însăşi prin lege, o procedură foarte greoaie, mergându-se după aceleaşi reguli ca la bugetul statului, precizarea de final fiind: "noi intensificăm aceste acţiuni şi până la sfârşitul anului şi până la primul termen de plată".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS