Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, May
101 New Articles

Cat de bine inteleg unii consilieri locali sa se lupte, si cum, pentru ideile pe care le promoveaza

Administraţie
Tools
Typography

Unul din momentele mai furtunoase ale şedinţei Consiliului local Luna din 22 mai a fost cel în care consilierul independent Ştefan Rupa lupta în a se opune anulării unor hotărâri adoptate în ianuarie la iniţiativa sa.
În primul rând consilierul Ştefan Rupa era nemulţumit că era vorba de două hotărâri adoptate la iniţiativa sa, apoi supărarea mare este că anularea hotărârilor însemna, automat, renunţarea la cele menţionate în hotărârile respective.

Concret, prin HCL 9/29.01.2015 se preciza că "Se aprobă finanţarea din bugetul local a lucrărilor de asfaltare în satul Luncani - partea de sus", în timp ce prin HCL 10/29.01.2015 se preciza că "Se aprobă finanţarea din bugetul local a lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare în satul Luncani - partea de sus".

Ei bine, în şedinţa din 22 mai aceste hotărâri trebuiau revocate pentru că Instituţia Prefectului judeţului Cluj a constatat că aceste hotărâri conţin elemente de nelegalitate pe care respectiva instituţie le-a detaliat în pocedura prealabilă comunicată Primăriei Luna la finele lunii aprilie anul curent, plus că în bugetul comunei nu există fonduri disponibile pentru finanţarea acestor lucrări aşa cum erau acestea prezentate în cele două HCL-uri din ianuarie 2015.

Interesant este că ambele hotărâri din ianuarie au fost adoptate în unanimitate în forul deliberativ local al comunei Luna.

Deşi atât preşedintele de şedinţă Aurel Giurgiu cât şi primarul Laurenţiu Tör au explicat motivele revocării, consilierul Ştefan Rupa a ţinut să ia cuvântul şi, arătând nişte fotografii, insista în legătură cu situaţia de la Luncani.

Chiar mai mult, consilierul spunea că s-ar fi deplasat la Prefectură şi "doamna juristă" de la Prefectură i-ar fi spus că se poate ca respectivele proiecte să "rămână în picioare" dacă se face o rectificare de buget.

În baza a ceea ce a reuşit să înţeleagă de la Prefectură, tam-nesam, Ştefan Rupa spunea în şedinţă "Vă rog, domnule preşedinte, să supuneţi la vot rectificarea de buget"... !!
Degeaba a încercat preşedintele Aurel Giurgiu să îi spună că pentru rectificare de buget se face un proiect de hotărâre şi că, deocamdată, trebuie făcută revocarea în baza adresei de la Prefectură, că Ştefan Rupa spunea că aşa i s-a spus de la Prefectură, că se poate face rectificare de buget, aşa că să se facă. Pe loc!

"Bani sunt, dar se dau unde nu trebuie. La a rectificarea de buget am întrebat de ce trebuie să dăm 1,2 miliarde (n.r.: lei vechi) la apă la fabrica de cabluri. Asta e o jignire la adresa comunităţii rrome şi cea maghiare. Uitaţi-vă cum arată străzile!", se agita Ştefan Rupa fluturând foaia pe care erau listate fotografiile edificatoare.

"Pe parte de apă şi canalizare, compania (n.r.: Compania de Apă Arieş) lucrează la baza de proiectare. Deci despre ce discutăm?!" se întreba retoric secretarul Cornelia Delimot, atrăgând totodată atenţia asupra unui aspect pe care consilierul independent părea să-l fi pierdut din vedere: comuna Luna face parte din Comunitatea Urbană Arieş pentru care se vor accesa, în mult discutatul pas doi, fonduri europene pentru refacerea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Spunând că are cunoştinţă despre proiect şi studiu de fezabilitate care ar exista deja pentru zona la care se referea, Ştefan Rupa, în baza a ce înţeles din spusele secretarului, s-a arătat din nou nemulţumit spunând că nu e corect să se facă iar alt proiect şi alte studii de către CAA, să se plătească din nou, consilierul ignorând că, de exemplu, proiectul CAA este unul mai amplu, pe fonduri europene. Reacţia lui Ştefan Rupa a fost concreată în acest sens: "ce aţi spus cu Compania de Apă îs numa' poveşti şi pveşti de-astea o mai fost".

Pe de altă parte, primarul Laurenţiu Tör a dorit să nu lase lucrurile să rămână "în coadă de peşte" şi i-a explicat consilierului Rupa că la fabrica de cabluri vor lucra 140 de persoane din care 70% sunt locuitori ai comunei şi că în zona respectivă "sunt oameni care plătesc impozite", deci că e în interesul comunei în ansamblul său.

Dincolo de faptul că e nevoie şi de o logică a lucrărilor - adică nu poţi face asfaltare pentru ca apoi să sapi din nou pentru a introduce conducte - din şedinţa de luna mai a Consiliului Local Luna consilierul Ştefan Rupa pare să se fi ales doar cu nervii, asta pe lângă revocările de care am amintit.

{fcomment mail_to=This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS