Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

07
Tue, May
84 New Articles

Administratia comunei Mihai Viteazu are planuri pentru 2016 | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Primarul Zeng Ioan a fost de acord să stea de vorbă cu noi nu doar despre ce s-a reuşit, ca realizări, la nivelul comunei, în 2015, dar şi despre planurile pentru 2016.

În discuţia purtată, primarul s-a referit în prima parte la realizările din 2015, după care a vorbit şi despre planurile pe 2016.

În cele ce urmează vom reda fragmente din spusele primarului Zeng Ioan în măsura în care să vă faceţi şi o idee despre modul în care a decurs discuţia şi, mai ales, despre cum a decurs 2015 din perspectiva administraţiei comunei şi care sunt planurile pentru 2016.

2015

"Anul 2015 a fost un an greu, dar cu multe realizări. au rămas foarte multe investiţii începute şi neterminate care, o parte, se vor termina în 2016 şi o parte în 2017".

"Una dintre cele mai mari lucrări la care suntem aproape 80% gata a fost, pe OG 28, introducerea apei potabile la Cheia prin cădere. Este o investiţie de 21 mld. lei vechi, adică 2,1 mil. lei noi. În această primăvară se va finaliza restul".

"A doua investiţie pe care am început-o foarte târziu este canalizarea comunei, 20 km de canal, care s-a făcut 10% anul trecut iar anul acesta se va face o parte mare dar vor rămâne din lucrări şi pe 2017. Lucrările sunt făcute cu Fondul de Mediu. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 100 mld. lei vechi, adică peste 10 mil. lei noi".

"O lucrare terminată în 2015 este construirea căminului cultural, care s-a dat în folosinţă în decembrie. Trebuia să fie gata în aprilie, dar pentru că s-a terminat în decembrie nu s-au putut termina parcările, gardurile şi exteriorul - partea de peisagistică - pe care le prindem la bugetul anului 2016. Căminul a costat cam 2,5 milioane lei, cămin modern cu 262 de locuri pe scaune, tip amfiteatru, cu scenă foarte mare. Aici vrem să aducem spectacole de la teatre şi opere, aşa cum a fost cânva, pe vremuri".

"O altă investiţie mare este sediul Primăriei noi unde s-a realizat cam 10% din lucrare. Până în decembrie 2016 vrem să terminăm. Este o primărie modernă în faţa căreia va fi centrul civic al comunei. Lucrarea este undeva la 3,7 mil. lei, bani integrali din bugetul local".

"În 2015 s-a terminat dispensarul nou care, în toamnă, a fost dat în folosinţă. Este un dispensar modern, cu calitate bună a lucrărilor şi chiar şi oraşele ar râvni să aibă aşa ceva".

"În 2015 s-au susţinut activităţile sportive, activităţile culturale".

"Am introdus gazul în zonele locuite, s-a extins reţeaua electrică, s-au dat 20 de locuri de casă, s-au asfaltat drumuri, s-au reparat drumuri de hotar".

2016

"2016 se prevede un an foarte greu, dar valoarea bugetului cred că va fi la nivelul anului 2015, când a fost un buget mare faţă de anii precedenţi, care cu mult depăşeşte bugetele din zona noastră. Bugetul s-a realizat prin încasările de la populaţie şi de la agenţii economici de pe raza comunei noastre".

"Pe lângă lucrările la canalizare, apă la Cheia, sediul Primăriei şi căminul cultural, se vor demara lucrările la capela din Cheia, unde s-a întabulat terenul şi se va finaliza şi lucrarea, s-au depus documente pentru căminul cultural din Corneşti şi pentru asfaltarea a 10 km de stradă".

"S-au depus documentaţii pentru asfaltarea drumurilor de hotar din fonduri europene în valoare de 881.000 care se vor realiza în 2016 şi începutul lui 2017. Vom pune banii de la bugetul local şi pe urmă vom primi banii de la Uniunea Europeană".

"În 2015 s-au achiziţionat clădirile din Cheile Turzii unde dorim să facem în 2016 un proiect european pentru tabără internaţională pentru copii. Este o locaţie unde avem un teren de trei hecatre dar pentru demararea proiectului va trebui mers la Ministerul Fondurilor Europene să vedem la ce capitol se încadrează acest proiect. Tabăra este o idee mai recentă. Am fost la o conferinţă internaţională unde un comisar european finlandez a spus că există în gândirea Comisiei Europene ideea de a face tabere internaţionale pentru copii. Ne gândim ca, în afară de recreere, să fie tabere active pentru artişti, matematicieni, scriitori, deci tot ce se poate face pe artă şi cultură. Vom lua o consultanţă în acest sens şi vom vedea şi fondurile la ce se referă şi la ce ne vom putea extinde".

"În 2016 susţinem în continuare tot ce am susţinut înainte".

"Anul trecut am întâmpinat la şocala din Mihai Viteazu nişte probleme cu instalaţiile electrice care, probabil, nu rezistă la capacitatea încărcării de acum şi prevedem în buget şi reabilitarea completă a instalaţiilor electrice".

"Grădiniţa are o problemă cu scara de incendiu care, după catastrofa de la Colectiv, nu mai face faţă standardelor impuse şi pentru asta vom depune o proiectare nouă pentru a obţine aprobarea ISU pentru grădiniţă".

"Vrem să cumpărăm o clădire pentru muzeul satului, pe care l-am deschis anul trecut, dar suntem în chirie".

"Vom susţine Zilele Localităţii, Zilele Cepei. Vom reveni la cum a fost iniţţial. În 13-14 august vor fi Zilele Localităţii iar în 9 octombrie va fi Ziua Cepei".

"Se vor cumpăra costume populare, vor fi manifestări anuale, vom susţine ONG-urile, echipele de fotbal, la terenul de fotbal vom acoperi tribunele şi vom moderniza în continuare zona unde se vor desfăşura Zilele Localităţii".

"Pentru 2016 avem prevăzută amenajarea unui teren de fotbal la Corneşti şi la Cehia, dar un teren pentru necesităţile celor din zonă, nu un teren tare modern".

"Vom susţine cultele religioase la parohiile din localitate. Nu sunt sume foarte mari, dar sunt sume din care fiecare parohie îşi pate rezolva problemele interne. Noi, Consiliul Local şi cu mine, suntem de părere că unde umblă lume multă trebuie să existe şi condiţii civilizate".

"În anul 2016 avem o persoană care va împlini 100 de ani. Susţinem în continuare Nunta de Aur".

"Iluminatul public se va extinde, iluminatul festiv va fi la nivelul anului 2015".

"Se va realiza introducerea reţelei de apă în zone nou construite. S-a aprobat construire unde niciodată n-am crezut că se va putea construi, am aprobat zonă rezidenţială pentru tineri".

"Cea mai grea problemă cu care ne vom confrunta în 2016 sunt deşeurile".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS