Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, May
101 New Articles

Dupa ce Nicolaie Giurgiu a jurat in calitate de consilier PNL, primarul Tudor Stefanie l-a pupat | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Odată cu şedinţa Consiliului Local Turda din 28 ianuarie 2016, forul deliberativ al municipiului Turda a fost completat cu încă un consilier local.

Nicolaie Giurgiu este reprezentantul PNL Turda aflat pe listele cu care USL - PSD+PNL Cul a candidat la alegerile locale din 2012, astfel că după decesul celui care a fost Emil Molnar - consilier tot pe listele USL-ului de atunci, dar membru al PSD Turda - locul lăsat liber în forul deliberativ local turdean a fost ocupat de către următorul pe listă, respectv Nicolaie Giurgiu.

Mai exact, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Turda s-a aflat atât proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Emil Molnar şi declararea ca vacant al locului ocupat de acesta în cadrul Consiliului Local al municipiului Turda, cât şi proiectul de hotărâre privind validarea mandatlui de consilier local al lui Nicolaie Giurgiu.

Dacă primul proiect a trecut la vot fără probleme, în cazul celui de-al doilea proiect, preşedintele de şedinţă - consilierul PNL (fost PD-L) Lucian Cordiş i-a dat cuvântul reprezentantului Comisiei de Validare a Consiliului Local Turda, consilierul PNL (fost PD-L) Florin Bugnar.

Mai exact, prin adresa PNL Cluj nr. 9/7.01.2016 s-a confirmat că următorul supleant pe listele de candidaţi al USL este Giurgiu Nicolaie, membru al PNL. De asemenea, declaraţia de acceptare a numirii în funcţia de consilier local a lui Nicolaie Giurgiu a fost înregistrată cu nr.6/6.01.2016.

Cum nimeni n-a dorit să ia cuvântul pe marginea proiectului de hotărâre, s-a trecut la vot, proiectul trecând fără nicio problemă.

Ulterior, noul consilier local a fost invitat să depună jurământul ca nou consilier local. Inevitabil, Nicolaie Giurgiu a jurat public că va respecta Constituţia şi legile ţării şi că va face, cu bună credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea domniei sale pentru binele municipiului Turda, "garanţia fiind ceva de genul "Aşa să-mi ajute Dumnezeu!". Pentru că aşa a spus, e firesc să spunem şi noi: aşa să-i ajute dumnezeu, după cum şi ce face pentru binele locuitorilor municipiului Turda.

Evident, momentul a fost marcat prin aplauzele noilor colegi de for deliberativ local, precum şi prin felicitările adresate, gestual, de primarul municipiului, Tudor Ştefănie.
Partea interesantă - cumva într-un subsidiar evident - este, însă, alta!

Emil Molnar era consilier din partea PSD, partid cu care, partid cu care PNL a anunţat - perfid, doar după europarlamentare, ca să mai ia nişte voturi - că nu se mai pupă pe gură la fel ca în vremurile bune ale USL şi s-a aliat cu cei împotriva cărora urlau pe unde aveau ocazia: PD-L.

Astfel, la nivelul Consiliului Local Turda PSD a pierdut un consilier pe care acum l-a câştigat noul şi imaculatul PNL, ceea ce schimbă oarecum situaţia în cadrul forului deliberativ local turdean.

Cum aşa e cel mai simplu, haideţi să le luăm pe cifre!

La momentul de faţă PNL are 8 consilieri locali (Elena Băginean, Florin Bugnar, Paul Căţănaş, Lucian Cordiş, Cristian Felezeu, Daniela Florea, Nicolaie Giurgiu şi Victoria Iurean) plus UDMR-ul veşnic aliat al PNL (sau PD-L, că şi înainte tot aşa a fost) cu doi consilieri (Csep Leylla şi Adamosy Clara). Deja e vorba de 10 consilieri locali din 21 care votează "la semn" la fel şi "cum trebuie". Pâă la o "dictatură" la votul pentru proiectele simple (pentru care e necasr de jumătate plus 1) mai e nevoie de cineva care să încline balanţa. Oare să fie vorba despre Radu Panait (independent care lucrează la Salina Turda şi votează asemeni PNL-ului?), să fie vorba despre Nicolae Costişor (care s-a aflat pe scenă alături de "echipa câştigătoare" şi care, la fel, votează asemeni PNL-ului?), să fie vorba de viceprimarul Lucian Nemeş pentru care au trecut vremurile când sărea cu orice ocazie la beregata edilului şef al Turzii? Cine mai ştie?...

Cert este că, până cel puţin la alegerile din vară, PNL-ul şi-a mai asigurat o mână (ridicată la vot) de ajutor pentru promovarea proiectelor care sunt, evident, pentru bine locuitorilor municipiului Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS