Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Primaria Turda insistă cu prerogativele de control şi informare

Administraţie
Tools
Typography

Într-un comunicat intitulat "Clarificări în legătură cu exercitarea prerogativelor de control şi de informare cu privire la operatorul de apă şi canalizare" semnat de administratorul public Radu Crişan, Primăria Turda aduce în discuţie o poziţie pe care operatorul de servicii de apă şi canalizare ar fi avut-o în legătură cu proaspăta hotărâre (45/10.03.2016) adoptată de Consiliul Local Turda.

Apreciind că managementul Companiei de Apă Arieş face referiri la conotaţii politice în toată această problemă, administraţia turdeană consideră că "directorul societăţii ar trebui să răspundă fără echivoc solicitării autorităţii tutelare, dând dovadă de responsabilitate pentru mandatul încredinţat la conducerea societăţii, fără a implica factorul politic".

Dar, oare, nu mai bine vă lăsăm să citiţi comunicatul cu ochii dumneavoastră şi să trageţi singuri propriile concluzii despre noul demers al Primăriei Turda legat de hotărârea adoptată "la initiativa domnului Primar ec. Tudor Stefanie"?

Deci iată comunicatul:

Faţă de poziţia oficială a Societăţii Compania de Apă Arieş SA exprimată în legătură cu hotărârea Consiliului Local al municipiului Turda nr.45/10.03.2016, având ca obiect exercitarea prerogativelor de control şi de informare cu privire la operatorul de apă şi canalizare, menţionăm următoarele:

Conotaţiile politice atribuite de directorul societăţii demersului Consiliului Local al municipiului Turda sunt nefondate şi sunt menite să discrediteze scopul urmărit prin adoptarea hotărârii, respectiv acela de a răspunde în faţa autorităţii tutelare, prin prisma obligaţiilor legale şi contractuale. Considerăm că directorul societăţii ar trebui să răspundă fără echivoc solicitării autorităţii tutelare, dând dovadă de responsabilitate pentru mandatul încredinţat la conducerea societăţii, fără a implica factorul politic.

De asemenea, dorim să relevăm caracterul eronat şi nejustificat al afirmaţiilor sale, potrivit cărora, informaţiile cu caracter financiar vor fi transmise reprezentantului AGA în cadrul şedinţei care va avea loc la sfârşitul lunii martie.

Un asemenea termen nu poate fi respectat, întrucât, potrivit prevederilor art. 13.2 din actul constitutiv al societăţii, convocările trebuie transmise cu cel puţin 30 de zile înainte de data programată pentru adunare.

În acest sens, lăsăm cititorii să aprecieze seriozitatea şi profesionalismul managerului societăţii cu privire la modul de organizare al operatorului economic.

Termenele utilizate de directorul societăţii sunt pur arbitrare şi nu respectă conţinutul obligaţiilor stipulate în contractul de delegare.

Astfel, rezultatul auditorului extern va fi prezentat la şedinţa de la sfârşitul lunii martie. Aceasta este practic o concesie sau un beneficiu acordat de directorul societăţii Consiliului Local, deşi, adaugă managerul societăţii, auditorul ar avea termen doar luna aprilie.

Contractul de delegare semnat la data de 21.09.2007 între operator şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieşului prin unităţile administrativ teritoriale membre, stabileşte caracterul periodic anual al raportărilor, impunând termene precise: "cel mai târziu cu 30 de zile înainte de începutul fiecărui exerciţiu financiar,operatorul se angajează să prezinte, programul activităţilor planificate"( art. 48.1 alin. 1, lit. a.).În termen de cel mult 15 zile de la începutul anului financiar, operatorul va prezenta raportul actualizat incluzând preţurile şi tarifele fixate pentru următorul an financiar."

Faţă de conţinutul acestor clauze şi în contextul obligaţiilor ce revin operatorului de apă şi canalizare, solicităm o abordare mult mai serioasă, în acord cu obligaţiile asumate prin contract, subliniind că obligaţia de raportare este de natura contractului de delegare şi nu una de ordin politic.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS