Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Ce solicită, concret, Primăria Turda de la Compania de Apă Arieş

Administraţie
Tools
Typography

Cei care nu aţi avut ocazia să fiţi prezenţi la şedinţa Consiliului Local Turda în care consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre elaborat "din initiativa domnului Primar ec. Tudor Stefanie" sau cei care nu aţi reuşit să vedeţi acest proiect de hotărâre, puteţi afla, concret, despre ce este vorba.

În chiar primul articol ar hotărârii adoptate de consilierii locali, se precizează că municipiul Turda - în calitate de acţionar la operatorul de servicii de apă potabilă şi canalizare cu un procent de 45% - "in virtutea prerogativelor de informare si control solicita, intr-un termen de 5 zile de la notificarea prezentei, transmiterea unui raport specific care sa cuprindă (...)".

Ce să cuprindă raportul, adică ce îşi doreşte municipiul Turda să ştie "din initiativa domnului Primar ec. Tudor Stefanie"? Păi exact următoarele (aşa cum au fost acestea scrie în proiectul de hotărâre devenit lege locală, noi neavând nicio intervenţie ca să nu luăm din farmecul textului redactat în "laboratoarele" Primăriei Turda):

• Stadiul unei eventuale proceduri de selecţie demarate in temeiul OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a întreprinderilor publice, in contextul in care mandatele unor membri ai consiliului expira in iunie 2016.
• Hotararea Consiliului de Administratie al Societatii Compania de Apa Aries SA prin care s-a stabilit necesitatea si oportunitatea declansarii procedurii de selecţie;
• Considerentul pentru care s-a stabilit ca procedura de selecţie sa se efectueze de catre consiliul de administratie , fara infomarea actionarilor si fara obtinerea avizului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Apa Vaii Ariesului.
• Planul de administrare al consiliului de administratie , in contextul prevederilor art. 30 din OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice;
• Hotararea care stabileste remuneratia membrilor consiliului de administratie;
• Motivul pentru care componenta si datele de identificare ale administratorilor nu sunt mentionate in actul constitutiv al societatii.
• Pe ce baza isi desfasoara activitatea economica societatea , in contextul in care bugetul de venituri si cheltuieli nu a fost aprobat pana in prezent, in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 privind societatile, ale actului constitutiv al societatii si a OG 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară;
• Lista de investitii pentru anul 2016;
• Stadiul implementarii Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata in Regiunea Turda-Campia Turzii, 2014-2020;
• executiile bugetare pentru anul 2015;
• Raportul de gestiune, raportul tehnic , raportul de performanta prevazute de articolul 48 din Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare incheiat la data de 21.09.2007 intre societate si ADI Apa Vaii Ariesului.
• Organigrama societatii;

Evident, proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali turdeni a fost însoţit de o expunere de motive semnată de primarul Tudor Ştefănie şi de administratorul public Radu Crişan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS