Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

21.03.2016 – Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale

Administraţie
Tools
Typography

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda îşi exprimă solidaritatea faţă de organizaţiile internaţionale, instituţiile şi personalităţile vieţii publice, care, prin acţiuni, informare şi dialog, promovează toleranţa, egalitatea drepturilor şi eliminarea oricărei forme de discriminare rasială, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale pentru eliminarea discriminării rasiale.

Prin proclamarea acestei zile, în anul 1966, Adunarea Generală a ONU a făcut apel la comunitatea internaţională să îşi sporească eforturile de a elimina toate formele de discriminare rasială.

Întocmai pentru a respecta drepturile celuilalt şi diversitatea umană, anual, la data de 21 martie, organizaţiile neguvernamentale specializate pe acest profil, subliniază importanţa zilei şi atrag atenţia asupra creşterii atacurilor violente împotriva celor ce caută azil, împotriva migranţilor sau romilor, asupra atacurile verbale, tensiunile rasiale, etnice sau religioase, care, din nefericire au loc atât de des.

Tema ediţiei de anul trecut a Zilei internaţionale pentru eliminarea discriminării a fost: ''Învăţând din tragediile istorice pentru a combate discriminarea rasială de azi'', iar în anul 2014 tema a vizat: ''Rolul liderilor în combaterea rasismului şi discriminării rasiale''.

În anul 2016, evenimentele programate pentru marcarea Zilei internaţionale pentru eliminarea discriminării privesc organizarea de către Consiliul pentru Drepturile Omului, la Geneva, a dezbaterii privind starea discriminării rasiale la nivel mondial.

Întrucât în fiecare zi, oameni de toate vârstele îndura ura, nedreptatea şi umilinţă din cauza culorii pielii lor, descendenţă, origine naţională sau etnică, sau alte caracteristici presupuse rasiale, Ziua internaţională pentru eliminarea discriminării rasiale este o oportunitate de a construi o lume a dreptăţii şi a egalităţii, lume în care xenofobia şi intoleranţa nu există.

Cu toţii trebuie să învăţăm lecţiile istoriei şi să recunoaştem daunele profunde provocate de discriminarea rasială. Acest lucru înseamnă folosirea cunoştinţelor pentru a eradica prejudecăţile, pentru a învăţa generaţiile prezente ce înseamnă toleranţa, nediscriminarea şi respectarea diversităţii.

În ultimii cincizeci de ani, s-au înregistrat progrese în lupta împotriva rasismului şi a discriminării rasiale, însă, cu toate acestea, aşa cum istoria şi evenimentele actuale atestă, discriminarea rasială prezintă în continuare un pericol pentru oameni.

O pace durabilă poate fi construită doar pe premisa că toţi oamenii au drepturi egale şi demnitate, indiferent de etnie, sex, religie, social sau alt statut.

Ziua de 21 martie marchează şi începutul Săptămânii de solidaritate cu popoarele, care luptă contra rasismului şi discriminării rasiale, marcată anual, la iniţiativa Adunării Generale a ONU, începând cu anul 1979.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS