Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

STOP VIOLENŢEI ÎMPOTRIVA COPIILOR! - 5 IUNIE - ZIUA ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI ASUPRA COPILULUI! - PROTEJEAZĂ-ŢI COPILUL DE VIOLENŢĂ!

Administraţie
Tools
Typography

- comunicat -
În perioada 06 iunie – 10 iunie 2016 elevii turdeni participă, la invitaţia Serviciului Public de Asistenţă Socială, prin Centrul de Consiliere pentru femei şi Copii Victime ale Violenţei Domestice, la concursul cu tema „ Dreptul meu este...”, prin intermediul căruia aceştia vor prezenta o scurtă compunere în care să descrie unul din drepturile lor, la alegere.

Protejarea copiilor de orice formă de violenţă este un drept fundamental, garantat de Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, Legea 217/ 2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum şi de alte tratate şi standarde cu privire la drepturile omului. 

Părinţii şi familia sunt principalii “formatori ai copiilor”, sunt singurele exemple de comportament pe care copii le au în primii ani de viaţă. Tot ce fac sau spun părinţii este un exemplu pentru copii. Aceştia au ca reper de normalitate orice act al părintelui, având impresia că reacţia părintelui într-un anumit moment este singura posibilă, că “aşa se face”, iar acest lucru va lăsa urme imposibil de şters pe mai târziu.

Climatul familial influenţează decisiv nu doar personalitatea copilului, ci şi comportamentul viitorului adult.

Copii au nevoie de înţelegere, securitate afectivă, sprijin, protecţie, dar şi autoritate şi fermitate. O prea mare înţelegere şi libertate oferită de părinţi poate fi considerată de către copil ca o formă de neimplicare, de nepăsare. 

Comunicarea este necesară pentru a crea un climat de încredere şi respect reciproc.

Pentru a creşte în statură, înţelepciune şi har copiii nu au nevoie de violenţă ci de IUBIRE şi ÎNŢELEGERE!

PRIMĂRIA TURDA
SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ
CENTRUL DE CONSILIERE PENTRU FEMEI ŞI COPII VICTIME ALE VIOLENŢEI DOMESTICE
TEL. 0264.31.71.63

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS