Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Vânzare fără licitaţie publică ratată pe finalul mandatului lui Tudor Ştefănie

Administraţie
Tools
Typography

Contrar aparenţelor rândurile de mai jos nu vorbesc despre ceva ce s-a întâmplat ci, mai degrabă, de ceva ce nu s-a întâmplat.

Mai exact, consilierii locali nu au votat nu au mai avut şansa să voteze un proiect de hotărâre prin care Primăria turda atribuia prin vânzare directă, fără licitaţie publică, un teren de 773 de metri patraţi către Automobil Clubul Român, teren situat în imediata vecinătate a drumului Naţional DN15 şi a drumului european E60.

Dar ce s-a întâmplat?

Dac-am şti....

Cert este că la Primărie Turda apare un document înregistrat cu numărul 10.479 din din 11 mai 2016. Este vorba de o cerere prin care Automobil Clubul Român (ACR), prin prin director general Georgiana Moga, solicită să îi fie atribuit clubului prin vânzare directă un teren de 773 metri pătraţi, teren pe care se află construcţia ACR.

Ca argumente pentru solicitare, în cerere se mai precizează că ACR este proprietarul construcţiei sub care se află terenul în discuţie şi este şi titularul dreptului de administrare asupra terenului care are o suprafaţă de 2112 mp, "drept dobândit în temeiul Deciziei 172/07.06.1975 a fostului Consiliu popular al judeţului Cluj, astfel că suntem în drept să obţinem cumpărarea prin atribuire directă a terenului aferent construcţiei".

La nivelul Consiliului Local Turda, comisia de specialitate numărul 3 avizează favorabil ideea şi apare proiectul de hotărâre. Menţionăm că din comisia 3 (urbanism şi amenajarea teritoriului, administrarea domeniului public şi privat, protecţia mediului şi investiţii) fac parte Ovidiu Dorel Micu (preşedinte de comisie), Nicolaie Giurgiu (secretar al comisiei) şi Grigore Lucian Varo, Sorin Viorel Bichiş şi Florin Bugnar (în calitate de membri ai comisiei).

Nu ştim să vă spunem cu câte voturi din 5 (presupunând că toţi membrii au fost prezenţi la şedinţa de comisie) s-a primit avizul, dar cu trei voturi din cinci se poate, aşa că, de exemplu, ar fi putu aviza favorabil doi penelişti (Bugnar şi Giurgiu) şi un pelerist (Micu). nu spunem că aşa a fost, dar este o variantă avansată inclusiv având în vedere că nu se prezintă public date din şedinţele de comisie, deşi sunt informaţii publice.

Cu un aviz pozitiv, proiectul îşi găseşte loc pe ordinea de zi, dar numai până începe şedinţa şi preşedintele - consilierul PNL Cristian Felezeu îşi deschide gura. Începând referirea la proiectul în discuţie cu "Aş avea eu de solicitat câteva modificări la ordinea de zi", Cristian Felezeu propunea scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului cu pricina. Iar consilierii locali sunt de acord.

Să recapitulăm!...

Pe 11 mai 2016 apare cererea ACR. Raportul arhitectului şef (Dumitru Iosif, cel care a întocmit fişa de calcul pentru stabilirea preţului de vânzare) este datat 11 mai 2016. Avizul comisiei 3 este dat pe 11 mai 2016. Avizul secretariatul Consiliului Local Turda este datat 27 mai 2016. Şedinţa consiliului local este anunţată pe 28 mai 2016 (joia) iar şedinţa are loc pe 31 mai 2016 (marţea următoare).

Deci cu avizul comisiei dat, cu avizul secretariatului dat, cu şedinţa anunţată, la începerea şedinţei se anunţă scoaterea de pe ordinea de zi. Cum ar veni, "sincopa" este între 28 şi 31 mai (adică între joia în care proiectul era în regulă pentru a se afla pe ordinea de zi - doar fusese avizat cu o zi înainte de data de 28 - şi marţea în care a avut loc şedinţa). Ce s-a întâmplat între joi şi marţi, adică între 28 şi 31 mai, ce schimbare a intervenit care să ducă la scoaterea de pe ordinea de zi. aproiectului?

Nu ştim. Tot ce ne-a spus Cristian Felezeu ca motivaţie, scoaterea de pe ordinea de zi se opera "pentru anumite clarificări".

Deci un proiect avizat de o comisie în care este un avocat, avizat de secretariatul Consiliului Local, unde sunt jurişti este scos de pe ordinea de zi pentru anumite clarificări...

Iniţiatorul proiectului a fost primarul Tudor Ştefănie. Normal era ca iniţiatorul să solicite scoaterea de pe ordinea de zi, dar nu a făcut-o. A făcut-o colegul de PNL, iar iniţiatorul nu a protestat, semn că era de acord. Mai mult, Iniţiatorul nici n-a motivat de ce trebuie scos proiectul de pe ordinea de zi.

Chiar mai mult de atât, nici consilierii locali care fac parte din comisia car a avizat proiectul nu au comentat scoaterea de pe ordinea de zi şi nici nu au cerut explicaţii de ce e scos de pe ordinea de zi un proiect avizat de comisie şi care are chiar avizul secretariatului consiliului local.

Revenim: ce s-a întâmplat între 28 mai şi 31 mai de a dus la retragerea proiectului de pe ordinea de zi fără proteste ale celor care l-au avizat iniţial ca pozitiv?

Apoi poate că nu ar strica să ştim ce activităţi a avut în ultimii ani ACR la Turda şi cum se face că tocmai acum a solicitat atribuirea prin vânzare fără licitaţie publică. De ce nu a solititat acum trei ani sau peste cinci ani?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS