Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

07
Tue, May
84 New Articles

Clarificări referitoare la demersurile privind reabilitarea Străzii 22 decembrie 1989 în urma comunicatului T9

Administraţie
Tools
Typography

Constat cu surprindere că pentru unele organizații campania electorală nu s-a terminat sau, probabil, deja sunt angrenate în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Mă refer  la Asociația T9, față de care am manifestat deschidere și cu care am crezut că pot avea un dialog constructiv și că putem colabora pentru binele orașului.

În această idee a avut loc o întâlnire între reprezentanții administrației locale, membri ai Asociației T9 și un grup de manageri ai societăților comerciale cu sediu sau punct de lucru pe str. 22 Decembrie 1989. În urma acestei întâlniri, ce a avut loc în data de 31 august, am convenit să continuăm discuțiile în 14 septembrie, de la ora 14.00. 

Am avut speranța că această întâlnire a fost doar prima dintr-o serie de întâlniri ce vor constitui cadrul unor discuții constructive și a dialogului, în vederea identificării soluțiilor nu numai pentru modernizarea acestei străzi ci și pentru alte probleme ce necesită rezolvare în orașul nostru.

Ei bine, se pare că a fost prima și ultima pentru că în data de 14 septembrie nu a mai venit nimeni la întâlnirea pe care o convenisem cu Asociația T9 și reprezentanții firmelor de pe str. 22 Decembrie 1989. Cu câteva ore înaintea întâlnirii programate, reprezentantul Asociației T9, domnul Andrei Suciu mi-a înmânat un document despre care spunea că este o sinteză a punctelor de vedere avute de fiecare dintre respectivele societăți. I-am spus domnului Suciu că vom discuta mai pe larg la ora 14.00, în cadrul întâlnirii programate, însă dânsul mi-a spus că întâlnirea nu o să mai aibă loc. 

Îmi pare rău să constat lipsa de seriozitate din partea partenerilor de dialog, Asociația T9 nereușind să îi mai adune pe reprezentanții societăților din zonă pentru continuarea discuțiilor. Sigur că este mai ușor să indici o problemă și să ceri cuiva să o rezolve, însă un dialog constructiv s-ar fi impus în această situație, nerezolvată de niciuna dintre precedentele administrații locale.

Ca șef al executivului turdean, am făcut, așa cum spuneam, mai multe propuneri pentru găsirea unei soluții durabile pentru strada 22 Decembrie 1989. Aceasta este doar  una dintre străzile din municipiul Turda care trebuie reabilitate, mai sunt multe altele, printre care unele artere principale iar eu, ca primar, împreună cu colegii mei, vom găsi cele mai bune soluții pentru fiecare dintre acestea. Însă nu cred că este nici corect, nici moral, să îți arogi anumite merite când, de fapt, nu ai făcut decât să constați o stare de fapt, o stare la care s-a ajuns din cauza unei gestionări defectuoase a situației pe plan local, în ultimii ani. De aceea, repet, cred că vremea campaniei electorale a trecut, iar campania pentru parlamentare nu trebuie să afecteze modul de lucru corect și concret pe care eu l-am impus de la venirea mea la conducerea Primăriei Turda. 

Ca urmare, indiferent dacă Asociația T9 mai reușește sau nu să-i unească la discuții pe reprezentanții firmelor din zona industrială, administrația locală va găsi cea mai bună soluție, cât mai repede cu putință. 

Cu toate acestea, prin prezentarea punctului meu de vedere țin să precizez că nu doresc să deschid o polemică pe această temă, nici măcar cu Asociația T9. Voi rămâne și pe mai departe deschis oricăror discuții și colaborări benefice pentru municipiul Turda și locuitorii acestuia, însă mai multă seriozitate și mai puțină propagandă cred că ne-ar ajuta pe toți.

Municipiul Turda 
PRIMAR
Cristian Octavian Matei

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS