Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Zilele Turzii vor fi tot in centrul municipiului. Tariful de inchiriere este de 17 lei/mp/zi

Administraţie
Tools
Typography

La fel ca şi anul trecut, Zilele Municipiului Turda au loc la finele lunii august. De asemenea, la fel ca şi anul trecut Zilele Municipiului Turda se desfăşoară în zona centrală a municipiului.

Şi nu o spunem noi, aşa, ci bazându-ne pe voturile pe care consilierii locali turdeni le-au dat în acest sens în şedinţa extraordinară a forului deliberativ local de irei, 14 iulie 2014.
în şedinţa de ieri, aşadar, s-au aprobat atât proiectul de hotărâre "privind aprobarea desfăşurării celei de-a XIV-a ediţii a evenimentului Zilele municipiului Turda în perioada 29, 30, 31 august" (proiect elaborat din iniţiativa primarului Tudor Ştefănie) cât şi proiectul de hotărâre "privind aprobarea tarifelor practicate pentru închirierea de spaţii în cadrul evenimentului Zilele municipiului Turda, ediţia a XIV-a" (proiect elaborat din iniţiativa primarului Tudor Ştefănie).
Odată cu aprobarea desfăşurării evenimentului, s-a aprobat şi locaţia în care are loc evenimentul, în acest sens proiectului de hotărâre supus aprobării consilierilor locali fiind nexate atât o schiţă prin care se arăta perimetrul de desfăşurare a evenimentului, cât şi raportul Comisiei 1 a Consiliului Local Turda.
Astfel, perimetrul de desfăşurare este în zona începând cu Piaţa 1 Decembrie 1918 şi zona străzii George Coşbuc.
Dacă în primul proiect din cele prezentate se precizează că "procedurile pentru achiziţionarea de servicii necesare pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului se vor realiza prin intermediul aparatului de specialitate al primarului municipiului Turda, cu respectarea legislaţiei specifice", în cel de-al doilea proiect referirile sunt la tarifele cu care se închiriază spaţii pentru comercianţi în cadrul evenimentului.
Stabilit la valoarea de 17 lei/mp/zi, "tariful va include preţul închirierii şi valoarea serviciilor de salubritate care se vor plăti cu prioritate" se spunea în proiectul de hotărâre în care se mai preciza: "cheltuielile cu energia electrică se vor suporta de către chiriaşi, aceştia urmând să-şi achite în mod nemijlocit facturile".
O altă obligaţie a operatorilor economici care doresc să închirieze spaţii - prevăzută prin documentul aprobat de consilierii locali - era cea potrivit căreia chiriaşii care vor amplasa bucătării mobile sau terase pentru alimentaţia publică, vor trebui să protejeze spaţiul închiriat "prin folii de protecţie astfel încât să nu degradeze sau să păteze locul atribuit, în caz contrar urmând să suporte costurile cu refacerea dalajului degradat".
Nu în ultimul rând, s-a pregătit o surpriză şi celor care deţin terase în centrul istoric al municipiului, astfel că aceştia, "prin excepţie de la prevederile hotărârii de consiliu local care reglementează regimul închirierii teraselor pe zona centrală" vor plăti şi ei "tariful aprobat la art. 1", adică de 17 lei/mp/zi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS