Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Aug
53 New Articles

S-au încheiat atelierele de vacanță la Filiala Oprișani a Bibliotecii Municipale ”Teodor Murășanu” Turda

Diverse
Tools
Typography

În perioada 16 August-9 Septembrie 2021 Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a organizat în parteneriat cu Asociația ”Împreună pentru voi” o serie de ateliere de creație, artă și îndemânare la Filiala Oprișani a instituției. Cuprinse în cadrul programului ”Biblioteca de vacanță 2021”, atelierele s-au adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Înscrierea a fost gratuită și s-a făcut cu permisul de bibliotecă în limita locurilor disponibile.

Punând la dispoziție materialele necesare (hârtie colorată, cartoane, lipici, hârtie creponată, ierburi și acuarele) copii au realizat cu răbdare și îndemânare, sub îndrumarea bibliotecarei Gabriela Oseacă, mămăruțe, ciupercuțe, iepurași, gheișă, peisaj cu maci, deslușind tehnici mixte, tehnica colajului și arta origami, tradiția japoneză care dă viață hârtiei. Pătrunzând în lumea fascinantă a creativității, am descoperit mânuțe îndemânatice și creative pentru realizarea celor mai frumoase lucrări. Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber. Prin atelierele care au avut loc am dezvoltat creativitatea și antrenat răbdarea într-un cadru plin de bună dispoziție în care copiii au râs mult, și-au făcut noi prieteni, au dat frâu liber imaginației. I-am ajutat să aibă încredere în ei, să comunice mai uşor, să interacţioneze cu alţi copii, să-şi dezvolte creativitatea, să își descopere pasiunile şi talentele.

La atelierele de azi cei 11 participanți (Medeea, Elias, Rebeca, David, Ștefania, Dragoș, Andreea, Andrei, Larisa, Ștefan și Alexandru) au învățat să realizeze prin plierea cu măiestrie a hârtiei o gheișă.

Pentru că de săptămâna viitoare începe școala, astăzi s-au încheiat atelierele de vacanță, participanții primind din partea organizatorilor diplome și premii. Mulțumim Asociației ”Împreună pentru voi” coordonată de Dana Pașca, îi felicităm pe toți participanții la ateliere și îi mai așteptăm în vacanța de iarnă!

Daniela Deac
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0264.31.38.37,
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS