Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Peste 900 de elevi din mediul rural au devenit mici #OameniDeȘtiință pentru o zi!

Diverse
Tools
Typography

Între 17-21 octombrie, peste 900 de elevi din clasele I-VIII din mediul rural al Comunității Urbane Arieș, au avut parte de câteva ore pline de știință, alături de o echipă de super-voluntari, savanți în devenire.

“De ce este cerul albastru? De ce uleiul și apa nu se amestecă între ele? Ce se întâmplă dacă…?”. Experimentele le oferă copiilor un mod distractiv de a descoperi lumea din jurul lor și de a le satisface curiozitatea. De la fenomene des întâlnite în natură și până la interacțiunile spectaculoase dintre ingrediente din viața de zi cu zi, o comunitatea întreagă de exploratori au transformat școlile din zona rurală în centre de descoperire.

Diverse experimente științifice au umplut fețele celor mici de zâmbete în sălile de clasă, transformate în adevărate laboratoare! Reacții chimice, fenomene fizice și strigăte de uimire au răsunat din toată Comunitatea Urbană Arieș, cu ocazia Zilei Științei!

Ziua Științei este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Le mulțumim tuturor școlilor participante pentru deschiderea pe care au avut-o încă de la primele demersuri ale proiectului și pentru acțiunile pe care le realizează constant, pentru dezvoltarea elevilor care le calcă pragul - Școala Gimnazială Ploscoș, Școala Gimnazială “Ioan Bujor” Petreștii de Jos, Școala Gimnazială Tureni, Școala Gimnazială Moldovenești Școala Gimnazială “Simion Balint” Copăceni, Școala Gimnazială Tritenii de Jos, Școala Gimnazială Viișoara Școala Gimnazială Pădureni și Școala Generală Tritenii de Sus.

De asemenea, le mulțumim din suflet voluntarilor #LaDatorie, care s-au rupt, pentru câteva ore, de responsabilitățile lor și au adus zâmbete sincere pe fețele a sute de copii. Datorită vouă, dragostea pentru știință este mai prezentă ca niciodată!

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația The Da Vinci System, urmărește pagina de Facebook: Da Vinci (www.facebook.com/EducatieDaVinci), sau vizitează-ne pe www.thedavincisystem.ro.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS