Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Elevii claselor a VIII-a din județul Cluj au aflat rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2023 (după soluționarea contestațiilor)

Diverse
Tools
Typography

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat rezultatele finale înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, după soluționarea contestațiilor, pentru sesiunea iunie- iulie 2023. 

La nivelul județului Cluj au fost depuse 863 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise, în cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2023.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, procentul candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 87,56 % (4.344 candidați), în creștere de la 87,42 %, față de rezultatele inițiale.

La  disciplina  Limba și literatura română au fost depuse 557 de contestații. Ca urmare a reevaluării lucrărilor contestate, 4.386 candidați (88,21 %) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 66 dintre aceștia au obținut nota 10.

La disciplina Matematică au fost depuse 256 de contestații, iar, în urma reevaluării lucrărilor, 4.267 candidați (85,99 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci).  Dintre aceștia, 175 de candidați au obținut nota 10.

La disciplina Limba și literatura maternă au fost depuse 50 de solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise. În urma soluționării contestațiilor, 539 candidați, reprezentând 94,07 % din totalul candidaților care au susținut această probă, au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci). 5 candidați care au studiat în limba minorităților naționale au obținut nota 10 la limba și literatura maternă.

Reamintim faptul că rata de participare în județul Cluj a fost de 96,66% _ 4.961 candidați prezenți, dintr-un total de 5.132 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională 2023.

Ca urmare a publicării rezultatelor finale, numărul mediilor de 10 la examenul de Evaluare Națională 2023 a crecut de la 24 de medii de 10 (zece), la 26 de medii de 10 (zece), după etapa de finalizare a contestațiilor.

Cei 26 de elevi clujeni care au încheiat examenul național de Evaluare Națională 2023 cu media generală 10 (zece) provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar:

COLEGIUL NAȚIONAL "ANDREI MUREȘANU" DEJ (1), COLEGIUL NAȚIONAL "EMIL RACOVIȚĂ" CLUJ-NAPOCA (3), COLEGIUL NAȚIONAL "GEORGE COȘBUC" CLUJ-NAPOCA (1), COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC "GHEORGHE LAZĂR" CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL DE INFORMATICĂ "TIBERIU POPOVICIU" CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL TEORETIC "AVRAM IANCU" CLUJ-NAPOCA (2), LICEUL TEORETIC "ELF" CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL TEORETIC "NICOLAE BĂLCESCU" CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL TEORETIC "ONISIFOR GHIBU" CLUJ-NAPOCA (2), ȘCOALA GIMNAZIALĂ "HOREA" CLUJ-NAPOCA (1), ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IOAN BOB" CLUJ-NAPOCA (4), ȘCOALA GIMNAZIALĂ "ION CREANGĂ" CLUJ-NAPOCA (3), ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IULIU HAȚIEGANU" CLUJ-NAPOCA (1), ȘCOALA GIMNAZIALĂ "LIVIU REBREANU" CLUJ-NAPOCA (1), ȘCOALA GIMNAZIALĂ "NICOLAE TITULESCU" CLUJ-NAPOCA (1), LICEUL TEORETIC "LUCIAN BLAGA" CLUJ-NAPOCA (1), COLEGIUL NAȚIONAL "MIHAI VITEAZUL" TURDA (1).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere constituie criteriul pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media generală obținută la Evaluarea Națională 2023, cu ponderea de 100%, calculată cu două zecimale, fără rotunjire.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de către diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 6-17 iulie 2023. Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat va avea loc în data de 19 iulie 2023, urmată, în perioada 20-25 iulie 2023, de etapa depunerii dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ preuniversitar la care candidații au fost repartizați.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS