Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

3724 de locuri pentru absolventii de gimnaziu

Diverse
Tools
Typography

Pentru anul şcolar 2015-2016, la nivelul judeţului Cluj sunt disponibile 3724 de locuri pentru clasa a IX-a de liceu – învăţământ de zi, dintre care 1344 la filiera tehnologică şi 2380 la filiera teoretică, respectiv 1470 de locuri pentru profilul real şi 882 pentru cel umanist.

La nivelul municipiilor Turda şi Câmpia Turzii, sunt disponibile 616 locuri pentru clasa a IX-a, învăţământ liceal.

La nivel judeţean, exista clase cu predare în limba română, dar şi maghiară sau germană şi de asemenea, la filiera teoretică, clase cu predare bilingvă: română-engleză, română-germană, română-italiană, română-franceză, română-portugheză şi română-spaniolă.

În funcţie de preocupările şi aptitudinile native ale elevilor, aceştia puteau opta şi pentru clasele cu profil artistic, sportiv sau militar ce sunt organizate la liceele vocaţionale în sistemul public de învăţământ, pentru care erau necesare probe de aptitudini.

Pentru admiterea la liceu, în afara absolvenţilor şcolilor gimnaziale clujene, au optat şi 193 de candidaţi proveniţi din alte judeţe, dintre care trei sunt cu media de admitere 10.00, iar 102 candidaţi au mediile de admitere cuprinse între 8.00 şi 9.99

Conform calendarului de admitere la liceu, în data de 14 iulie 2015, candidaţii înscrişi vor fi repartizaţi computerizat, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile elevilor, urmând ca în data de 15 iulie a.c. şcolile gimnaziale să afişeze listele cu absolvenţii proprii repartizaţi şi locurile rămase neocupate la licee, iar unităţile de învăţămând liceal vor afişa listele candidaţilor repartizaţi la acel liceu.

Elevii admişi în această primă etapă de repartizare, trebuie să-şi depună dosarul la liceul unde au fost repartizaţi, în perioada 16-24 iulie a.c.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS