Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

APIS l-a adus pe Moş la Luna de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

Diverse
Tools
Typography

Copiii de la Şcoala din Luna au avut ocazia de a se întâlni joi, 10 decembrie, cu Moşul care a venit pregătit pentru ei cu un sac de daruri.

După orele prânzului, sala Căminului Cultural din Luna a fost plină de copii şi părinţi, reprezentanţi ai administraţiei locale, cadre didactice şi invitaţi, toţi prezenţi pentru evenimentul organizat cu şi pentru copiii înscrişi în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial al şcolii din comună.

Momentul a fost deschis de un scurt discurs al primarului Laurenţiu Tör care, în alocuţiunea sa, a adus în discuţie proiectul derulat de APIS (Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale) la şcoala din Luna precum şi marcarea, la 10 decembrie, a Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului.

Pentru a încânta publicul şi pe Moş cu cântece şi poezii de iarnă dar mai ales cu colinde, pe scena sălii Căminului Cultural au urcat, pe rând, cam toţi cei care urmeză cursurile şcolii din Luna.

Primii au fost copiii de la grădiniţă - toate grupele - care, în felul lor, i-au cântat şi i-au recitat moşului cum au ştiut ei mai bine şi mai frumos.

Au urmat apoi elevii claselor I şi a II-a, coordonaţi de învăţător Carmen Botezan după care a venit atât rândul elevilor de clasa a III-a - coordonaţi de Elena Dura - cât şi al celor de clasa a IV-a - coordonaţi de Maria Fetiţă - să cânte şi să recite pentru a-i impresiona atât pe cei prezenţi, dar mai ales pe Moş.

Nu în ultimul rând, pe scena sălii Căminului Cultural din Luna au urcat şi elevii claselor V-VIII - coordonaţi de profesor Mariana Popa - dintre aceştia doar o parte cântând şi recitând.
Evenimentul de la Luna a fost posibil cu sprijinul APIS Câmpia Turzii, asociaţie care derulează, la Luna, proiectul "Împreună pentru comunitatea noastră".

Potrivit Irinei Călbăjos - coordonatorul APIS Câmpia Turzii - spectacolul în care, la Luna, au fost implicaţi 115 copii s-a derulat sub numele "Festivalul Interetnic Caleidoscop", festival care este parte integrantă a proiectului "Împreună pentru comunitatea noastră".

"Mesajul principal al acestui festival este «Fără etichetă! - Toată lumea are dreptul la egalitate şi interculturalitate» şi am dorit să îl derulăm în mod special astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului", ne-a mai precizat Irina Călbăjos, la finalul evenimentului de la Luna.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS