Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Cadrele didactice turdene meritorii şi-au primit distincţiile în cadrul "Galei Excelenţei în Educaţie" | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Luni, 21 decembrie, de la orele 14.00, sala mare a Primăriei Turda a fost plină. Nu mai puţin de 59 de cadre didactice turdene au primit distincţii din partea administraţiei locale pentru rezultatele obţinute cu elevii la competiţii precum olimpiade sau concursuri şcolare.

Prin HCL 209 din 28 septembrie 2015 s-a aprobat regulamentul de premiere a cadrelor didactice ale căror elevi au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare.

"Bine aţi venit la această gală a excelenţei în educaţie, pentru că aceasta este: o gală a excelenţei în educaţie" spunea consilierul Dorina Arion, cea care s-a luptat pentru ca această recunoaştere a meritelor dascălilor să se înfăptuiască prin implicarea administraţiei locale.

Pentru ca acest proiect să se realizeze, Dorina Arion i-a mulţumit primarului Tudor Ştefănie pe care l-a numit - "dirijor cu foarte multă răbdare şi cu tact" - dar şi diverselor persoane din cadrul Primăriei Turda precum şi consilierilor locali turdeni care au fost de acord în totalitate cu acest proiect.

"Rezultatele confirmă că în învăţământul turdean există o categorie de oameni înscrisă în performanţă care reuşesc an de an să ne aducă printre primele localităţi din ţară ca şi rezultate profesionale şi rezultatele dumneavoastră înseamnîă, până la urmă, şi imaginea acestei localităţi" spunea, la rândul său, primarul Tudor Ştefănie care, considerând că elevii pregătiţi de dascăli înseamnă viitorul localităţii şi "eu cred că va trebui cu toţii să facem ceva în sensul de a rămâne aici, acasă, toţi aceşti copii performanţi şi de a face şi ei ceva pentru Turda".

După ce a transmis salutările senatorului Alexandru Cordoş, ale deputatului Mircea Irimie şi ale preşedintelui PSD Turda, Cristian Matei, Dorina Arion i-a dat cuvântul şi viceprimarului Lucian Nemeş.

"Şcoala este locul unde ai dreptul să visezi, să speri şi să te realizezi, făcând din viaţă o poezie", spunea Lucian Nemeş declarându-se emoţionat că poate mulţumi dascălilor care au sădit în fiecare din noi copacul cunoaşterii.

Consilierul Nicolae Roş şi-a început discursul plin de pilde prin a constata că toţi de întreabă care sunt costurile învăţării în timp ce nimeni nu se întreabă cât costă neînvăţarea. "Investiţia în şcoală este cea mai bună investiţie pe care o poate face un om în viaţă" spunea Nicolae Roş observând atât că statutul dascălului în România de azi este "destul de discutabil", cât şi că parcă prea mult unii elevi sunt îmbrăcaţi mai bine decât unii profesori ori parcă prea exagerează unii părinţi care îşi obişnuiesc cam de timpuriu copiii cu tehnologie modernă sau cu autoturismele.

În calitate de preşedinte al comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local, Dorel Corpodean a constatat că în ultimii ani rezultatele turdenilor în învăţământ sunt mult mai bune decât înainte: "Lumea începe să conştientizeze că pregătirea bună înseamnă şi un viitor asigurat. Ce poate fi mai de folos decât o ţară întreagă să ştie că la Turda se face şcoală de calitate?". Consilierul local a felicitat, pentru munca depusă, atât cadrele didactice, cât şi elevii şi părinţii.

Festivitatea efectivă de premiere a început cu premierea directorilor instituţiilor de învăţământ turdene: Vicenţia Vomir (Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu"), Olga Morar (Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna"), Ioan Groza (Şcoala Gimnazială "Avram Iancu"), Gabriela Rusu (Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş"), Daniela Bulgarov (Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan"), Gheorghe Lobonţ (Colegiul Naţional "Mihai Viteazul"), Angela Candrea (Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu"), Marioara Piper (Colegiul Tehnic "Dr. Ioan Raţiu"), Dumitru Mateescu (Colegiul Tehnic) şi Istvanffy Katalin (Liceul Teoretic "Josika Miklos").

Apoi, pe rând, dascălii au venit şi şi-au ridicat diplomele, numele celor premiaţi (instituţiile de învăţământ la care predau şi locurile obţinute de elevii pe care i-au pregătit) regăsindu-se în imaginile de mai jos:



Premiile - în posesia cărora cadrele didactice urmau să intre ulterior momentului festiv - au fost cuprinse între 200 şi 350 de lei.

Astfel, s-au oferit câte 350 de lei pentru rezultat la faza naţională (10 profesori), câte 250 de lei pentru rezultat la faza judeţeană (32 de profesori) şi câte 200 de lei pentru învăţători (17 învăţători).

Totalul fondului de premiere a fost de 14.900 de lei.

Momentul de sărbătoare a fost completat de micii artişti - pregătiţi de instructorul Vasile Baciu - care au oferit clipe de încântare dascălilor prin colindele şi jocurile populare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS