Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Wed, Feb
130 New Articles

Deputatul USR Radu Molnar - comunicat de presă

USR
Typography

Legea interzicerii petardelor

Plafonarea prețurilor la energie pentru institutele de cercetare din România

Noul USR și viziunea pentru viitor

Cartea Neagră a Guvernării PSD-PNL-UDMR

1. Situația proiectului de interzicere a petardelor

Petardele sunt pe piață doar pentru divertismentul copiilor și al petrecăreților. Ei transformă luna decembrie într-un festival de bubuituri, care se reflectă în statisticile anuale cu zeci de accidentări, distrugeri de proprietate, incendii și traume ale animalelor. 

Sunt niște distracții periculoase care și-au depășit momentul și trebuie să dispară. De aceea am propus un proiect cu următoarele prevederi:

  • Interzicerea comercializării articolelor pirotehnice din categoria P1 către publicul larg. Vânzarea va fi posibilă doar către persoane fizice specializate (artificieri sau pirotehnicieni) sau către persoane juridice autorizate în domeniu.
  • Utilizarea categoriei F2 doar de către profesioniști. Adițional cerem obligativitatea acordului primăriei și al inspectoratului pentru situații de urgență din raza localității în care au loc jocurile cu articolele pirotehnice respective, că în cazul cat. F3 și F4.

Iar acum a trecut prin ultima comisie, de Apărare, care i-a acordat raport de adoptare.

Urmează să fie supus la vot în Plenul Parlamentului în cel mai scurt timp, iar dacă va trece va fi pe masa lui Klaus Iohannis înainte de sărbători. Pentru sănătatea și liniștea celor dragi, sper să meargă înainte!

2. Plafonarea prețurilor la energie pentru institutele de cercetare din România

În contextul crizei energetice Guvernul a ales să subvenționeze anumite instituții și categorii de consumatori care se confruntă cu problema. Însă institutele de cercetare, ca orice altă instituției de nivel înalt și neafiliată politic, au fost ignorate.

Ori în Cluj-Napoca avem una dintre cele mai performante astfel de entități. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare este o sursă de inovație și dezvoltare tehnologică de talie mondială. Asta deși sunt subfinanțați cronic și supraviețuiesc dintr-un proiect în altul, datorită granturilor și a propriilor eforturi.

Dar o astfel de instituție are un consum electric major, care este imposibil de susținut în contextul actual al prețurilor sporite. Angajații au fost nevoiți să lucreze de acasă, ceea ce le-a afectat serios munca, iar sălile nu au mai fost încălzite doar câteva ore pe zi. Vorbim despre condiții de muncă ce ne amintesc de cei mai grei ani ai comunismului.

Tocmai de aceea am argumentat în ședinţa Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților că introducerea institutelor de cercetare între entitățile subvenționate de stat este imperios necesară. Iar solicitarea mea a fost aprobată și urmează să intre în vigoare în cel mai scurt timp.

Programul USR pentru viitor

Pe 19 noiembrie am participat alături de delegația USR Cluj la Comitetul Politic al USR, unde partidul și-a decis și anunțat viziunea pentru România pe termen mediu și lung. În cadrul Comitetului Politic, președintele Cătălin Drulă ne-a dat o țintă clară pentru 2024: revenirea la guvernare.

Trebuie să facem asta pentru că USR a rămas singurul partid cu adevărat liberal din România și singura alternativă la o guvernare căreia nu-i pasă de oameni. Numai în ultimul an, am adus la lumină abuzurile și corupția guvernării, am oprit legile noii securități naționale și majorarea nedreaptă a salariilor parlamentarilor. Am luptat cu impostura de la vârful Educației, cu afaceriștii de la Interne, cu rusofilii de la Apărare, concediile pe bani publici de la Sănătate sau nedreptatea de la Muncă.

După doar opt luni la guvernare, USR a pus bazele modernizării României pentru următorul deceniu prin Programul Național de Redresare și Reziliență, cel mai amplu program de reforme al României după 1989. 30 de miliarde de euro pentru autostrăzi, spitale regionale, școli moderne, pensii corecte, digitalizarea administrației și multe altele.

Generația noastră are o datorie istorică de a se asigura că democrația, libertatea și șansele egale la prosperitate nu ne mai sunt confiscate de hoți, incompetenți și plagiatori. Iar prioritatea numărul unu este respectarea Art. 16 (1) din Constituția României: Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări! 

Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL-UDMR

În perioada următoare USR va informa oamenii din întreaga țară despre eșecul triadei Ciolacu-Ciucă-Hunor. 

Județ cu județ, vom face o Carte Neagră a guvernării lor, pentru că se face un an de când oamenii lui Klaus Iohannis sunt la conducere și deja au reușit să provoace cea mai mare creștere a prețurilor din ultimii 20 de ani. Alimentele de bază, precum pâinea, laptele și uleiul, s-au scumpit cu 30-40%. Gazele și curentul au prețuri mai mari cu 30%. Motorina, la fel. Dobânzile la bănci au crescut de patru ori. 

Economia este în criză și cei mai mulți oameni trăiesc astăzi mai rău decât o făceau în urmă cu an. Iar Guvernul ia totul în glumă. Mărește pensiile cu 12,5%, adică mai puțin decât inflația!