Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Wed, May
83 New Articles

Radu Hanga: "Din punctul nostru de vedere Printul Paul este un urmas al monarhiei... Noi il primim pe Printul Paul de Romania"

Administraţie
Tools
Typography

"Anul ăsta va fi şi un invitat mai special, Alteţa Sa Regală Prinţul Paul de România", anunţa administratorul public al municipiului Câmpia Turzii, Petre Pop, unul din invitaţii importanţi la cea de-a XVIII-a ediţie a Zilelor Municipiului Câmpia Turzii.

Anulând verbal specualţiile care ar fi apărut pe reţelele de socializare privind costurile pe care le presupune vizita ASR Prinţul Paul la Câmpia Turzii, Petre Pop spunea că vizita reprezentantului familiei regale se înscrie în programul şi cheltuielile administraţiei publice, fiind vorba, în acest caz, de o cheltuială de cazare într-o locaţie din zonă.

La rândul său, primarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Hanga, pornind de la a preciza că în societatea românească este o dispută privind forma de guvernare preferată de cetăţeni - republică sau monarhie - dispută care cel mai bine trebuie tranşată prin referendum, spunea: "Din punctul nostru de vedere Prinţul Paul este un urmaş al monarhiei care a condus ţara într-o anumită epocă a istoriei, este patrimoniul lui de familie. Aşa cum poate să vină oricine din orice domeniu, poate să vină şi un urmaş al monarhiei. Am avut o perioadă a istoriei în care monarhia reprezenta simbolul statului român. simbolurile nu se aruncă".

Pentru că la un moment dat, la nivelul opiniei publice existau anumite îndoilei privind adevărul apartenenţei Prinţului Paul la familia regală, primarul Câmpiei Turzii completa: "Asta e treaba istoricilor. Nu-i cerem noi certificatul de naştere şi arborele genealogic", Radu Hanga adăugând: "În spaţiul public este Prinţul Paul de România. noi mergem pe ideea că este, că asta este afirmat în spaţiul public. Dacă cineva socoate că nu-i aşa, să contrazică". Nu în ultimul rând, primarul Radu Hanga şi-a exprimat poziţia pe acest subiect cât se poate de concis: "Oricum, nu e problema noastră. Noi îl primim pe Prinţul Paul de România".

În ideea de a oferi explicaţii şi cum s-a ajuns la invitarea Prinţului Paul la evenimentul de la Câmpia Turzii, administratorul public Petre Pop explica: "Noi am avut nişte întâlniri la Bucureşti, am avut nişte discuţii, şi el zicea că n-a mai fost în zona Ardealului şi i-ar plăcea să vadă o petrecere... Noi i-am spus că suntem dispuşi, mai ales că pe 13 august îşi serbează ziua de naştere şi va fi la Câmpia Turzii de ziua lui".

De asemenea, în opinia aceluiaşi Petre pop, vizita ASR Prinţul paul este importantă în vederea promovării municipiului Câmpia Turzii: "dacă va veni şi se va simţi bine, în mod sigur va vorbi şi va vorbi la lume bună".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS