Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a organizat, în perioada 9-13 aprilie 2023, etapa națională a celor trei olimpiade naționale de limbi moderne - LIMBA ENGLEZĂ, LIMBA FRANCEZĂ și LIMBILE ROMANICE - SPANIOLĂ, ITALIANĂ, PORTUGHEZĂ

Diverse
Tools
Typography

Olimpiadele Naționale de limbi moderne au reunit la Cluj-Napoca  un număr impresionant de elevi participanți, 1.236 de elevi calificați, din toate județele țării, 130 de profesori însoțitori ai elevilor și 180 de cadre didactice care au făcut parte din  comisiile centrale de evaluare a probelor scrise și orale.

Festivitatea de deschidere a celor trei olimpiade de limbi moderne s-a desfășurat duminică, 9 aprilie 2023, la Sala Auditorium Maximum a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, în prezența reprezentanților Ministerului Educației, a reprezentanților Universității Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a domnului Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, precum și a reprezentanților Ambasadei Franței și ai Ambasadei Spaniei.

Infrastructura școlară și logistica necesare desfășurării probelor scrise și orale, din cadrul etapelor naționale ale olimpiadelor de limbi moderne au fost asigurate de cele trei centre de concurs, după cum urmează: Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca - limbile romanice (318 elevi participanți), Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca - limba franceză (384 participanți) și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca - limba engleză (534 participanți).

Cei peste 1200 de elevi participanți au fost cazați în 13 hoteluri din municipiul Cluj-Napoca: Grand Hotel Napoca, Hotel Belvedere, Hotel Victoria, Hotel Univers T, Hotel Topaz, Hotel Pami, Hotel Seven, Hotel Ary, Hotel Premier, Hotel Fullton, Hotel Vidalis, Hotel Meteor și Hotel Capitolina/L&L, beneficiind de excelente condiții, pe durata întregii șederi în municipiul Cluj-Napoca.

Ulterior desfășurării probelor scrise și a celor orale, cei peste 1200 de participanți au vizitat în tururi ghidate centrul orașului, precum și diverse obiective turistice și culturale din Cluj-Napoca- Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca, Catedrala „Sfântul Mihail Cluj-Napoca, Biserica Franciscană, Casa Matei, Piața Muzeului, Teatrul Național „Lucian Blaga”,  Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj-Napoca, Turnul Pompierilor Cluj-Napoca, Muzeul de Istorie al Transilvaniei, Muzeul de Artă, Facultatea de Litere, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

De referință pentru toți participanții a fost vizita la Salina Turda, obiectiv turistic de referință, pentru județul Cluj și deosebit de atractiv pentru toți turiștii care ajung în județul nostru.

Elevii participanți la etapa națională a olimpiadelor de limbi moderne au împărtășit experiența de fi împreună, aici, la Cluj-Napoca, într-un oraș al al tineretului și un important centru universitar, în care se investește continuu în educație, în cercetare și inovație.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Sala Polivalentă, BT Arena, joi, 13 aprilie 2023, începând cu ora 9:00, în prezența reprezentanților Ministerului Educației, ai autorităților și ai principalilor sponsori care, pe lângă premiile în bani acordate de Ministerul Educației, au acordat elevilor câștigători premii în obiecte, cărți, vouchere pentru cărți și excursii, precum și cursuri la prestigioase universități din Anglia și Franța.

Județul Cluj a fost reprezentat la aceste olimpiade naționale prin cei 74 de elevi calificați, 21 elevi la Olimpiada de limba engleză, 15 elevi la Olimpiada de limba franceză și 38 de elevi la Olimpiada de limbi romanice- spaniolă, italiană, portugheză.

Timp de cinci zile, municipiul Cluj-Napoca a fost capitala multilingvismului în România. Peste 1200 de elevi și-au demonstrat creativitatea și competențele de comunicare în limbile moderne - engleză, franceză, spaniolă, portugheză, italiană - la etapa națională a olimpiadelor școlare. Îi felicit pe toți pentru performanța de a se fi calificat la etapa națională, în special pe cei mai buni dintre ei care au primit premii și mențiuni și mulțumesc Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Turda, precum și celorlalți parteneri și sponsori care au contribuit la șederea olimpicilor în condiții deosebite în municipiul nostru și la petrecerea într-un mod plăcut și util a timpului liber pe care l-au avut la dispoziție. În speranța că experiențele trăite la Cluj-Napoca vor fi unele memorabile, care îi vor determina să revină în municipiul nostru, le urez tuturor participanților drum bun spre casă și Sărbători Pascale binecuvântate!”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Toate informațiile despre evenimentele educaționale organizate la Cluj-Napoca în perioada 9-13 aprilie 2023 sunt disponibile accesând site-urile olimpiadelor:

 https://onle2023.excelentacj.ro,

 https://onlfr2023.excelentacj.ro,

 https://onlr2023.excelentacj.ro.

 

 

 

                                         Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS