Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sat, May
84 New Articles

În perioada 12 - 14 aprilie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează ediția 2023 a Olimpiadei Naționale de Religie – Cultul Romano-Catolic de Limba maghiară clasele V-XII

Diverse
Tools
Typography

În perioada 12-14 aprilie 2023, Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba-Iulia și Protopopiatul Romano-Catolic din Cluj-Napoca, etapa Națională a Olimpiadei de RELIGIE – Cultul Romano-Catolic de Limba maghiară, clasele a a V-a -XII-a

Festivitatea de deschidere  va avea loc la Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, în prezența PS Dr. László KEREKES, Episcop-vicar de Alba-Iulia, a PS Böcskei László, Episcop Episcopia romano-catolică de Oradea, a doamnei lector univ. dr. Ozsvath Judith Maria, Universitatea Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, președinte al Comisiei Centrale, a domnului Kovacs Zoltan Zsolt, secretar de stat la  Ministerul Educației, președinte executiv al Comisiei Centrale, a doamnei Soós Anna, prorector al Universității Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a domnului Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județen Cluj, a doamnei Emese Oláh, viceprimar al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a domnului Csaba Grézsa, consulul general al Consulatului General al Ungariei la Cluj, a doamnei Marinela Marc, inspector școlar general la Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Olimpiada Națională de RELIGIE – Cultul Romano-Catolic de Limba maghiară, reunește la Cluj-Napoca 25 de profesori însoțitori, 22 de cadre didactice, membre în comisia centrală și 156 de elevi din toate județele țării, calificați la aceată etapa națională.

În deschiderea olimpiadei, participanții se vor bucura de prezența corului bisericii „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca, precum și de momente artistice pregătite de elevii Școlii Gimnaziale „Tamas Gyula” Mera și ai Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca.

După desfășurarea probei scrise, participanții vor avea posibilitatea, să viziteze centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca  și să participe la Sfânta Liturghie oficiată în biserica romano-catolică ,,Sfântul Mihail” din centrul orașului.

Elevii participanți la etapa națională a Olimpiadei de RELIGIE – Cultul Romano-Catolic de Limba maghiară vor împărtăși șansa de fi împreună, de a pune în valoare competența și motivația performanței, de a învăța unii de la alții și de a lega prietenii durabile, aici la Cluj-Napoca, într-un oraș al inovației, al tineretului, un important centru universitar, în care se investește mult în educație și cercetare.

Județul Cluj este reprezentat la această olimpiadă națională de Harausz Dávid cls. a V-a Liceul Unitarian „János Zsigmond”, Kőrösi Lénárd cls. a V-a Liceul Teoretic „Báthory István", Dóczy-Borbáth Ráhel cls. a VI-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Rus Dávid cls. a VII-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Goga Máté, cls. a VII-a Liceul Unitarian „János Zsigmond”, Pásztor-Szőke Bíborka cls. a VIII-a Liceul Unitarian „János Zsigmond”, Kun Brigitta-Boglárka cls. a IX-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Katona Izabella cls. a IX-a Liceul Teoretic „Báthory István", Kardos Botond cls. a X-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”, Debreczeni Csongor cls. a XI-a Liceul Teoretic „Báthory István", Borzasi Theodora cls. a XI-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Fábián Péter cls. a XII-a Liceul Teoretic „Báthory István", Nete Cristian Sebastian cls. a V-a Liceul Teoretic „Brassai Sámuel", Bartha Péter cls. a V-a Liceul Unitarian „János Zsigmond”, Szabó Dorka-Zsófia cls. a V-a Liceul Teoretic „Báthory István", Cseme-Lőrincz Zenta cls. a VI-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Bíró Áron cls. a VII-a Liceul Teoretic „Báthory István", Szabó Réka cls. a VIII-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Szabados Erős Rózsa cls. a VIII-a Liceul Teoretic „Báthory István", Finta Júlia cls. a IX-a Liceul Teoretic „Báthory István”, Kiss Benedek cls. a IX-a Liceul Teoretic „Báthory István", Fazakas Kinga cls. a X-a Liceul Teoretic „Báthory István”, Imre Nikolett cls. a X-a Liceul Teoretic „Báthory István", Lukács Egon cls. a X-a Liceul Teoretic „Apáczai Csere János", Gombos Brigitta cls. a XII-a Liceul Teoretic „Báthory István".

Dragi elevi, participanți la etapa națională a Olimpiadelor școlare,
Vă felicit pentru performanța calificării la această etapa națională a Olimpiadei de RELIGIE – Cultul Romano-Catolic de Limba maghiară. Este un context unde aveți posibilitatea de a vă pune în valoare competențele și motivația de a face performanță, într-o competiție cu cei mai buni elevi din țară. Consider că desemnarea municipiului Cluj-Napoca pentru desfășurarea acestei competiții este cea mai potrivită alegere pentru pasiunea voastră. Veți veni într-un oraș care susține inovarea, în care se investește foarte mult în educație și cercetare, care are cea mai bine cotată universitate din țară în topurile europene, Universitatea „Babeș-Bolyai”, dar și alte instituții, centre culturale, unde pasiunea voastră ar putea să se concretizeze într-un parcurs academic și o carieră de succes la companii locale, de asemenea recunoscute pe plan intern și european.
Olimpiadele școlare reprezintă nu numai cadrul de a identifica și promova excelența în educație,  ci și un prilej minunat pentru copii și tineri de a se întâlni, de a lega prietenii cu alți colegi pasionați de cunoaștere, astfel încât vă urez să profitați din plin de șederea voastră aici, de programul și surprizele pe care noi, organizatorii le-am gândit pentru voi și să reveniți, cu drag la Cluj-Napoca, fie ca studenți, fie ca turiști, în acest oraș care oferă nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber, un oraș al festivalurilor, al târgurilor de carte, al competițiilor sportive de nivel national, european și mondial.
Vă urez tuturor succes și am convingerea că, prin pasiunea voastră pentru studiul limbilor moderne, pentru cultura și civilizația altor popoare, veți reuși să contribuiți la schimbarea în bine a lumii în care trăim!” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Mai multe informații despre eveniment se pot obține, accesând site-ul olimpiadei https://hittanolimpia.bathory-kolozsvar.ro/ro/mesaje/

Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS