Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

11
Sat, May
82 New Articles

Alte 345.150 doze de vaccin Pfizer sosite în România. Încă 13 fluxuri de vaccinare Pfizer în judeţul Cluj

Sănătate
Tools
Typography

CNCAV anunţa ieri, 21 martie, că azi era aşteptată în România o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care constă în 345.150 doze, vaccinurile urmând a fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Asigurarea transportului către centrele de stocare cade în sarcina producătorului - inclusiv pe cale terestră - vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cuu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

În ţară, distribuţia dozelor este următoarea:

  • Centrul Național de Stocare București: 98.280 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 39.780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 38.610 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 46.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

*

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.

*

*   *

De asemenea, Prefectura Cluj a anunţat că în judeţ au mai devenit operaționale 13 fluxuri pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, după cum urmează:

  • În municipiul Cluj-Napoca:
    • Centrul  de vaccinare Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Str. Peana nr. 2-4 – 2 fluxuri;
  • În municipiul Dej:
    • Centrul de vaccinare – Centrul de servicii sociale din Dej, Str. Regina Maria nr. 26 –  2 fluxuri;
    • Centrul de vaccinare Fosta Școala nr. 5, str. Fragilor nr. 6, Dej - 4 fluxuri;
  • În comuna Baciu:
    • Centrul de vaccinare Baciu - Căminul Cultural, Str. Transilvaniei, nr. 269 –  2 fluxuri;
  • În comuna Florești:
    • Centrul de vaccinare Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai”, str. Andrei Mureșanu nr. 1, Sala de Sport - nr. 2 - 3 fluxuri.

➡️ Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.

➡️ Toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

➡️ Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

➡️ Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de așteptare, cu menținerea prioritizării. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populației la risc și pe 25%, lucrători din domenii esențiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de așteptare.

➡️ Cetăţenilor care se înscriu pe aceste liste li se recomandă să confirme programarea la vaccinare și să nu se prezinte la centrul de vaccinare anterior acestui demers, astfel încât să nu piardă poziția ocupată inițial pe această listă.

➡️ Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicația după primirea notificării pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin Call Center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS