Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Tue, May
82 New Articles

„Carti vii” la Teodor Murasanu

Diverse
Tools
Typography

Joi, 17 octombrie 2013, începând cu ora 16.00, în cadrul „Săptămânii educaţiei globale”, s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu” din municipiul Turda o activitate deosebită, „Cartea vie” - ediţia 2013. Protagoniştii acestei activităţi au fost, pe de-o parte elevii Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu” prezenţi într-un număr semnificativ, iar pe de altă parte, o serie de profesionişti din diverse domenii de activitate, care le-au împărtăşit elevilor prezenţi din secretele profesiilor pe care le practică.

„Proiectul «Cartea vie» permite un dialog faţă în faţă cu reprezentanţii anumitor meserii, oportunitate pe care copiii au apreciat-o in mod deosebit. Spre deosebire de conferinţe, aceste dialoguri permit satisfacerea curiozităţii elevilor referitor la profesiile reprezentate.”, ne-a precizat profesorul Octavian Gruian - coordonator programe şi proiecte educative. Au fost prezenţi la acest eveniment educativ în calitate de „cărţi vii”, opt profesionişti ce s-au remarcat în carieră în domeniile lor de activitate şi anume, bibliotecar (Nicolina Halgaş), psiholog (Anca Mureşan), poliţist (comisar Petronela Trofin), profesor (Minodora Vesa), jurnalist (Marian Oprea), medic (Bogdan Chiorean), inginer (Marian Vomir) şi avocat (Lucian Nemeş).
Pentru elevi acest tip de activităţi, alături de cele sportive şi de cele cultural-artistice, sunt întotdeauna binevenite şi extrem de utile. „Impresia generală a celor implicaţi a fost pozitivă, lucru rezultat şi din răspunsurile date la chestionarul final. Deşi a părut un joc - aşa cum dealtfel trebuia să pară - proiectul a avut un impact consistent asupra elevilor, care, în evaluarea finală a proiectului au analizat şi au sintetizat informaţia primită de la fiecare «carte vie» cu care au interferat.”, a conchis prof. Octavian Gruian.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS