Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, May
82 New Articles

Campania „Selectia ta conteaza” a continuat si la „Pavel Dan”

Diverse
Tools
Typography

Odată perioada de vacanţă a elevilor încheiată, Compania de Salubritate Câmpia Turzii a decis - aşa cum anunţase - să continue campania de conştientizare realizată la nivelul instituţiilor de învăţământ.

Cu un titlu sugestiv - "Selecţia ta contează" - campania a avut loc, de această dată, la una din clădirile liceului "Pavel Dan" - clădirea fostei şcoli "Iuliu Deac" - unde, de asemenea, a avut loc o întâlnire cu copiii. La fel ca în alte cazuri, copiilor li s-a vorbit despre importanţa colectării selective, precum şi despre importanţa reciclării deşeurilor, cei mici fiind instruiţi în acest sens şi prin intermediul unui filmuleţ.
"Din experienţa şi întâlnirile trecute am văzut că cei mici sunt foarte receptivi şi am văzut că pot, acasă, în colaborare cu părinţii, să depoziteze şi să colecteze cât mai selectiv posibil, adică fracţia uscată să fie depozitată în containerele colorate care sunt şi inscripţionate ca atare", spunea Ioan Şandru, directorul Companiei de Salubritate de la Câmpia Turzii.
Despre colectarea selectivă a deşeurilor Ioan Şandru preciza că procentul de deşeuri colectate selectiv din cantitatea totală de deşeuri a crescut semnificativ, inclusiv în zona rurală chiar dacă în acest caz sistemul a fost implementat mai târziu.
De aemenea, obiectivul pentru anul 2014 este ca procentul de deşeuri colectate selectiv să ajungă la 25%, tot pentru anul 2014 Compania de Salubritate neavând intenţia de majorare a tarifelor. În ideea în care deşeurile colectate selectiv şi, deci, reciclabile sunt valorificate, aceste venituri din deşeuri reciclabile ar putea ajuta la menţinerea scăzută a tarifelor percepute pentru serviciul de salubritate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS